ZASTAVA_750_crvena
10. okt
Kulturni izbor · odri

JUS je umetniški projekt, ki predstavlja serijo grafik na temo jugoslovanskih kultnih tehničnih izdelkov iz obdobja med leti 50 in 90.

do
Java - galerija savremene umjetnosti
Armada

JUS je znana kratica za jugoslovanski standard, po kateri sta projekt poimenovala njegova avtorja Darko in Marko Miladinović iz kreativnega studia Armada. Ideje serije grafik na temo jugoslovanskih kultnih tehničnih izdelkov iz obdobja med leti 50 in 90 je spodbuditi in spomniti mlade avtorje, inženirje, oblikovalce ter splošno javnost na napreden in sodoben način razmišljanja v omenjenem obdobju. Če naštejemo le tri legendarne – Fičo, kolo Rog in Tomos – je jasno, v katero smer pelje razstava.

Projekt JUS - ZastavaOdpri galerijo

Takole jo je pokomentiral Magnifico: ”Razstava JUS predstavlja kultne domače izdelke, katere je moja generacija cinično zanemarjala in se raje odločala za tuje, saj se nam je v naši primitivnosti zdelo, da bomo na ta način več vredni,” in dodal še, da je razstava opomin sedanji generaciji in kot navdih prihodnji.

Serija grafik bo premierno na ogled v galeriji Java v Sarajevu, to pa bo šele JUS-ov pričetek, kot napovedujejo namreč lahko pričakujemo še vrsto novih produktov jugoslovanskega standarda, od športne opreme do prehrane.

dylan_moran01_website_image_ytnv_wuxga.jpg 7. oktober, 2013 V Cankarjev dom prihaja mojster komedije Dylan Moran srecna_mladina2-1000x666 26. september, 2013 Kje ste bili pa vi leta ’91? Nov projekt ŠODR teatra Beton-Ltd.-Daša-Doberšek-Katarina-Stegnar-Primož-Bezjak-in 24. september, 2013 Predstava: Vse, kar smo izgubili medtem, ko smo živeli Pohod na Washington 23. september, 2013 V Ljubljani na ogled fotografska zbirka Pohoda na Washington · · · ·