177140110
19. apr
Utrip mesta · šport

Formatlon je dobrodelna tekašna prireditev, ki bo tokrat poživila Park Tivoli že šesto lepo zapored. Teče se osem ur, zmagovalec pa je tisti, ki v tem času preteče največ kilometrov.

do
park Tivoli, Ljubljana
Forma
15 evrov v predprijavi, 20 evrov na dan teka

Formatlon je družinski tek, kjer se teče za dober namen. Lahko pretečemo dva kilometra, lahko pa tečemo celih osem ur, kakor komu paše. Šteje vsak kilometer, pravijo organizatorji, katerih vodilo je dobrodelnost. Vsako leto zbrana sredstva iz dobrodelne tekaške prireditve donirajo drugi ustanovi. Prvo leto so tekači tekli za Rdeče noske, drugo leto je Formatlon podprl Sekcijo za Downov sindrom, tretje leto so razveselili Zvezo prijateljev mladine, ki je socialno ogroženim otrokom omogočila zimske počitnice v Kranjski Gori, četrto leto pa so sredstva namenili obnovitvi stanovanja, ki je namenjeno staršem otrok, ki se zdravijo za rakom. Lansko leto so sredstva zbirali za Ustanovo za pomoč otrokom z rakom in tudi letos bodo sredstva namenili Ustanovi za pomoč otrokom z rakom. Lansko leto je tekačem skupaj uspelo preteči kar 12.190,992 kilometra. Letos upajo, da pade nov rekord.

Tekli pa bomo tudi na City Magazine tekaški akademiji, na katero se lahko prijavite tukaj.

Odpri galerijo

image 12. april, 2014 Slovenski rugby po 30 letih spet na stadionu ŽAK Slika 5_Luža 5. april, 2014 Luža na Krvavcu – skok čez Lužo za slovo od zimskih radosti 57577525 4. april, 2014 Nova Gorica – Flowgrind contest, prvo tekmovanje Go Skateparka bike_fest_5 29. marec, 2014 Prvi Bike festival bo v Portorožu · · ·