Dropkick Murphys se po štirih letih vračajo
14. jun
V zraku · dan za

Po štirih letih se v Ljubljano v sklopu svetovne turneje ob 20. obletnici vrača keltska punk senzacija Dropkick Murphys. 14. junija 2016 jih bomo lahko poslušali v ljubljanskem Kinu Šiška.

Ljubljana, Kino Šiška
Društvo KAPA
29–33 €

14. junija 2016 bomo v ljubljanskem Kinu Šiška lahko prisluhnili ameriško-irski glasbeni skupini. Po štirih letih bodo pri nas zopet nastopili Dropkick Murphys. Ko so prvič koncertirali v Sloveniji, so mediji poročali o vzorčnem primeru ognjevitega, energičnega in zelo interaktivnega rock koncerta. Verjamemo, da tudi tokrat ne bo nič drugače.

PREBERITE ŠE: Poletna muzejska noč 2016

Zasedbo, ki izvaja mešanico glasbenih zvrsti, kot so punk, hard core, irska tradicionalna glasba in oi!, se izplača slišati že zaradi njene največje uspešnice I’m shipping up to Boston, ki smo jo lahko slišali v z oskarjem nagrajenem filmu The Departed Martina Scorseseja. Upamo tudi trditi, da bodo vedno naspidirani Dropkick Murphys preleteli svojo kariero in predstavili hite Do or die, Which side are you on, We got the power, Take em down, Never alone, Power in the union, Goin’ out in stlye in druge. Napovedujemo eno uro in pol energičnosti in močnih odzivov občinstva.

Kaj pa pravi zgodovina? Prvotni člani skupine, ki je nastala leta 1995, so bili vokalist Mike MyColgan, ta je bend zapustil kmalu po izidu prvega albuma, baskitarist Ken Casey in kitarist Rick Barton. Leta 1997 se je skupini pridružil Matt Kelly. Kasneje so v skupino prihajali in odhajali različni glasbeniki, ki so tako ali drugače vplivali na njeno glasbo. Današnjo zasedbo sestavljajo: Ken Casey, Matt Kelly, Al Barr, James Lynch, Tim Brennan in Jeff DaRosa.

Alice Cooper v Ljubljani 12. junij, 2016 Koncert: Alice Cooper prvič v Sloveniji! Nova Rock Festival 2016 9. junij, 2016 Nova Rock Festival 2016 – gora rocka v Nickelsdorfu Garbage v Sloveniji 7. junij, 2016 Koncert: Garbage prvič v Sloveniji! Red Bull Goni Pony 2016 4. junij, 2016 Red Bull Goni Pony 2016 – prestave so za amaterje ·