nick cave ljubljana 2017
30. okt
Kulturni izbor · glasba

V Ljubljano se vrača glasbenik, ki je leta 2013 razprodal Halo Tivoli! Za nekatere glasnik generacije, za druge glasbeni ekscentrik, nedvomno pa za vse odličen glasbenik Nick Cave se tokrat z zasedbo The Bad Seeds podaja na svetovno turnejo, kjer bo predstavil uspešnice z najnovejšega albuma Skeleton Tree. 30. oktobra se bodo tako ustavili tudi v Ljubljani.

Arena Stožice, Ljubljana
Eventim
RAZPRODANO

Nick Cave je eden od redkih kritiško najbolje ocenjenih glasbenikov svetovnega formata, ki že vrsto let redno obiskuje Slovenijo. Tudi tokrat prihaja s svojo zasedbo The Bad Seeds, ki jo sestavljajo Warren Ellis (violina, mandolina, kitara, glas), George Vjestica (kitara), Conway Savage (klaviature, glas), Martyn P. Casey (baskitara), Larry Mullins, Thomas Wydler in Jim Sclavunos (bobni, tolkala).

PREBERITE ŠE: Koncert: šarmer Robbie Williams avgusta 2017 v Celovcu

Njihov 16. studijski album Skeleton Tree se je uvrstil na prvo mesto v osmih državah, s tem albumom pa so se uvrstili doslej najvišje v Veliki Britaniji (2. mesto). Izid albuma je pospremil dokumentarec One More Time With Feeling, ki ga je režiral Andrew Dominik. Ta dokumentira snemanje albuma Skeleton Tree po tem, ko je Nicku Cavu leta 2015 tragično preminul 15-letni sin Arthur.
Na koncertu v Hali Tivoli, kamor prihaja zasedba 30. oktobra letos, prav gotovo ne bo manjkalo niti starih uspešnic, kot so Where The Wild Roses Grow, Henry Lee, Into My Arms, The Weeping Song, Red Right Hand in druge.

robbie willams celovec 2017 29. avgust, 2017 Koncert: šarmer Robbie Williams avgusta 2017 v Celovcu David Guetta 29. julij, 2017 Koncert: David Guetta julija 2017 prihaja na Dunaj EXIT FESTIVAL 2017 HARDWELL 6. julij, 2017 Festival Exit 2017 razkriva prve nastopajoče: Liam Gallagher, Paul Kalkbrenner in Hardwell koncert radiohead 2017 monza 16. junij, 2017 Koncert: famozni Radiohead junija 2017 v Monzi (Milano) · · · · · ·