RET_parov3163_(c)JanKohlrusch
21. okt
Kulturni izbor · glasba

Avstrijski glasbenik in producent DJ Marcus Füreder ali bolj poznan kot Parov Stelar je na začetku aprila v Zagrebu pripravil nepozaben koncertno-plesni in vizualni spektakel, v katerem je uživala celotna dvorana. Plesni koncert je trajal dobri dve uri. Parov Stelar končno spet prihaja v Ljubljano s celovečernim elektro-swing dogodkom.

Gospodarsko razstavišče, Ljubljana
Parov Stelar
early bird: 29,00 €, predprodaja: 35,00 €
Dogodek na Facebooku

Za imenom Parov Stelar se skriva avstrijski glasbenik in producent DJ Marcus Füreder, ki je pustil pečat na glasbeni sceni devetdesetih let, v novem tisočletju pa producira še večje hite. Njegov zaščitni znak je kombinacija jazza, housa, electra in breakbeata, zmes energične glasbe je zasvojila občinstvo po vsej Evropi, potem pa še preostanek sveta.
Prvi EP (2004) z naslovom Kiss Kiss EP se je bliskovito povzpel na vrhove glasbenih lestvic, vendar to ni bil edini dosežek, rodil se je popolnoma nov glasbeni žanr, ki so ga glasbeni kritiki poimenovali electro-swing. Do danes je bilo objavljenih kar šest studijskih albumov in prek 20 EP-jev, na katerih so številni hiti: Booty Swing, Catgroove, Chambermaid Swing in mnogi drugi.

PREBERITE ŠE: KONCERT: NICK CAVE & THE BAD SEEDS SE OKTOBRA 2017 VRAČAJO V LJUBLJANO

Parov Stelar je koncertiral po celem svetu, skupaj je imel prek 600 koncertov, med njimi razprodane nastope v New Yorku, Londonu, Parizu, Berlinu ter na uspešnih festivalih, kot so Coachella, Glastonbury, Sziget, Lollapalooza in mnogi drugi.
Tony Bennet & Lady Gaga, Lana Del Rey, Bryan Ferry je samo nekaj velikih zvezdniških imen, s katerimi je sodeloval Parov Stelar. Njegove pesmi se pojavljajo v velikih televizijskih produkcijah, serijah, filmih in reklamah.
Na začetku leta 2016 je Parov Stelar objavil svoj prvi live album z naslovom Live @ Pukkelpop, nedavno pa še prvi singl Grandpa’s Groove s prihajajočega, novega studijskega albuma, ki ga bo promoviral na koncertu v Ljubljani.

Sigur-Ros-Press-Photo-Cropped-for-SPOTlight 20. oktober, 2017 Koncert: mistični Islandci Sigur Rós oktobra v Zagrebu stones 16. september, 2017 Koncert: glasbene legende The Rolling Stones septembra v Avstriji mumford--sons-4e1192cd90c4d 9. september, 2017 Festival Lollapalooza Berlin 2017: nastopili bodo Foo Fighters in Mumford & Sons Outlook Festival 2017: prihajata Dizzee Rascal in DJ Shadow 7. september, 2017 Outlook Festival 2017: žur z Dizzeejem Rascalom in DJ-jem Shadow · · · · · ·