_58c689f90efcc
19. apr
Kulturni izbor · glasba

Naslednji teden bo skupina Jardier v sklopu nastopov v Sloveniji zavzela oder v klubu Channel Zero na Metelkovi. V goste bodo tokrat povabili Daniela Vezojo, ki je prav letos izdal svojo prvo ploščo z naslovom Where the Light Resides.

Klubu Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
AKC Metelkova
7,00 €, na dan koncerta: 10,00 €
Dogodek na Facebooku

Petčlansko slovensko skupino Jardier sestavljajo Alex Raztresen (vokal, kitara), Andrej Zavašnik (bobni), Jure Pohleven (sintetizator, kitara), Dejan Slak (bas) ter Borut Perše (kitara).
Glasbo skupine zaznamujejo skladbe, v katerih prevladuje izrazit, pripoveden vokal avtorja ter pevca Alexa, okoli katerega bend v živo gradi premetene in sodobne aranžmaje, obenem pa ohranja prizvok tradicije, črpajoč iz bluesa, folka in americane.

PREBERITE ŠE: Exodos 2017 – ustvarjanje brez meja in predsodkov

Jardier so oktobra 2015 izdali prvi in istoimenski album, ki je naletel na pozitivne odzive tako javnosti kot glasbenih kritikov. Med številnimi koncertnimi prizorišči po Sloveniji so v lanskem letu kar nekajkrat nastopili in se predstavljali tudi v tujini, med drugim v Franciji, Avstriji ter na Madžarskem, in sicer na festivalih, kot so Europavox, Waves Wienna, Budapestshowcasehub, med drugim pa leto prej, še pred izdajo albuma, tudi na festivalu INmusic v Zagrebu.
Po uspešni lanskoletni promociji je prva naklada albuma pošla, zato Jardier to pomlad pripravljajo nov ponatis prvenca, hkrati pa napovedujejo nastajanje novega albuma, ki bo izšel prihodnje leto.

kurzschluss 2017 14. april, 2017 Kurzschluss 2017: v Ljubljano prihajajo Luciano, Marija Šerifović ter Miligram parovstelar3 1 7. april, 2017 Koncert: v Zagreb prihaja zvezda elektroswinga Parov Stelar 2Cellos v ljubljanski Areni Stožice obljubljata spektakel brez primere. 7. april, 2017 Koncert: 2Cellos – Ljubljana bo 2017 priča epskemu spektaklu gipsy_kings_ljubljana 1. april, 2017 Koncert: Gipsy Kings bodo aprila 2017 nastopili v Ljubljani · · · · · · ·