parovstelar3 1
7. apr
Kulturni izbor · glasba

Pripravite plesne čevlje, v Zagreb prihaja eden od pionirjev elektroswinga, avstrijski glasbenik, producent in DJ Parlov Stelar! V svojevrstno glasbeno izkušnjo povezuje predvsem jazz, swing in elektroniko, občinstvo pa osvaja tako v Evropi kot tudi drugod po svetu. Parov Stelar prihaja aprila v Zagreb v okviru turneje The Burning Spider, na kateri namerava predstaviti nov album.

Dom sportova, Zagreb, Hrvaška
Parov Stelar
38,00 €
Dogodek na Facebooku

Parov Stelar je v bistvu psevdonim avstrijskega glasbenika Marcusa Fürederja iz Linza, ki pa z javnim imenom vendarle nastopa tudi s svojo spremljajočo skupino. Prve uspehe je doživel s prvencem Rough Cuts, ki še danes velja za eno od najpomembnejših jazz-lounge plošč. Pri založbi Etage Noir je sicer izdal 6 študijski albumov in več kot 20 EP-jev, s katerih prihajajo uspešnice, kot so Booty Swing, Catgroove, Chambermaid Swing in mnogi drugi.

PREBERITE ŠE: Koncert: Shawn Mendes maja 2017 prihaja na Dunaj

Parov Stelar Band je odigral več kot 600 koncertov po vsem svetu, vključno z razprodanimi koncerti v New Yorku, Londonu, Parizu in Berlinu. Tony Bennett & Lady Gaga, Lana Del Rey in Bryan Ferry so samo nekatere svetovne glasbene zvezde, ki so v svoji karieri sodelovali s Parovom Stelarjem, njegove skladbe pa so se pojavile tudi v televizijskih oddajah, filmih in reklamah.
Novi album je napovedal s singlom Grandpa’s Groove.


2Cellos v ljubljanski Areni Stožice obljubljata spektakel brez primere. 7. april, 2017 Koncert: 2Cellos – Ljubljana bo 2017 priča epskemu spektaklu gipsy_kings_ljubljana 1. april, 2017 Koncert: Gipsy Kings bodo aprila 2017 nastopili v Ljubljani lukas graham 18. marec, 2017 Koncert: danska četverica Lukas Graham na Dunaju macygray zagreb koncert 2017 9. marec, 2017 Koncert: kraljica soula Macy Gray marca 2017 v Zagrebu · · · · · · ·