zu
16. okt
V zraku · dan za

Oktobra bo Ljubljana v duhu Meseca oblikovanja, ki letos prihaja v drugačni preobleki – odvijal se bo v sklopu najnovejše in navdihujoče platforme v razvoju BIG SEE. V ospredju bo ustvarjalnost, strast in eksotika jugovzhodne Evrope, ki bo predstavljena skozi oči različnih strokovnjakov in ustvarjalcev. Soustvarjajte novo ustvarjalno regijo, ki predstavlja stari svet za novo Evropo.

do
Mesto oblikovanja
Mesto oblikovanja
Cena glede na dogodek.
Dogodek na Facebooku

Platforma BIG SEE pomeni videti ustvarjalnost, strast in eksotiko jugovzhodne Evrope, ki združuje 18 držav in 250 milijonov ljudi v regijo, ki se pojmuje in čuti kot eno najočarljivejših in najustvarjalnejših regij na svetu.

BIG SEE s prepletanjem kulture in gospodarstva prepoznava bogato ustvarjanje na različnih področjih, kot so arhitektura in oblikovanje; umetnost in življenjski slog; šport, znanost, izobraževanje in politika; posel in ekonomija ter potovanja, prehrana in gostoljubje.

Prvi BIG SEE – kot dogodek, dialog, razstava, priložnost – se bo na temo Poglejmo Novi svet, v Mestu oblikovanja (Dunajska cesta 123, Ljubljana) odvijal kot osrednji sestavni del prenovljenega Meseca oblikovanja, in sicer med 16. oktobrom in 23. novembrom.

Na slovesnosti ob odprtju festivala bodo poleg nacionalnih nagrad, ki jih Mesec oblikovanja podeljuje že od leta 2003, letos prvič podelili tudi BIG SEE Awards – regionalne nagrade za dosežke na področju produktnega in modnega oblikovanja, snovanja interierjev, inovativnega lesarstva in kreativnega turizma.

Glavni cilj nagrad je kritično vrednotiti relevantne dosežke stroke in opozarjati na oblikovalski in ustvarjalni potencial v celotni regiji jugovzhodne Evrope.

Festival bo za mesec dni ponovno ustvaril stičišče in srečališče različnih strokovnjakov in ustvarjalcev – svoje znanje, izkušnje in poglede bodo domači in tuji gostje z javnostjo delili na več različnih dogodkih – razstavah, forumih, kontaktnih mizah ipd.


Ólafur Arnalds, najpopularnejši islandski glasbenik, prihaja v Cankarjev dom 13. oktober, 2018 Koncert: Ólafur Arnalds, najpopularnejši islandski glasbenik, prihaja v Cankarjev dom Maraton pozitivne psihologije 2018: naučite se teči kakovosten maraton življenja. 13. oktober, 2018 Maraton pozitivne psihologije 2018: naučite se teči kakovosten maraton življenja mean-shadows-386545-unsplash 11. oktober, 2018 Popjazziada 2018: večja, glasnejša in močnejša kot prej Otroci živijo mesto 2018: mesto, ki je otrokom prijazno. 10. oktober, 2018 Otroci živijo mesto 2018: mesto, ki je otrokom prijazno · · · · · · ·