Foto: Nostalgija
4. sep
V zraku · dan za

Vintage, retro, starodobniki, rock’n’roll, swing, še več plesa, pin up, sejem starin, glasba in še mnogo mnogo več je Nostalgija.

do
Gospodarsko razstavišče, Ljubljana
Gr-sejem
Vstop na festival prost s festivalsko vstopnico

Že osmič po vrsti bo v pričetku septembra čas za najbolj nostalgično prireditev. Nostalgija obiskovalca popelje v stare čase z vonjem po naftalinu. Letos bo prvič obiskovalcem na ogled originalna starinska trgovina z mešanim blagom, ki je bila v uporabi od konca 19. stoletja do leta 1948.

Prvič si bomo lahko ogledali tudi razstavljeno starinsko sejno družabno sobo in kavarno, marketinški muzej z muzejsko zbirko blagovnih znamk, ki so zaznamovale slovensko in jugoslovansko tržišče kot so Cockta, Šumi, Kolinska, Kraš, Kandit, …

Razstavljena bo tudi starinska Petrolova bencinska črpalka z izdelki, ki so se v takratanem obdobju prodajali na bencinskih črpalkah. Razstavljeni bodo tudi starodobni avtomobili, v sklopu festivala pa se bo odvijal bolšji sejem starin, vintage, retro in heritage predmetov. Na ogled bo prodajna razstava PIN UP fotografij Boštjana Tacola.

Večerni del festivala bo koncertno in plesno obarvan z nastopom swing, rock’n’roll in rockabilly zasedb, ter swing&rock’n’roll plesnih šol. Poslušali bomo lahko Bitch Boys, Lucky Cupids in Eight Bomb.

Odpri galerijo
Foto: Festivalokusov 4. september, 2014 Festival okusov 2014: spoznajmo najnovejše trende sodobne kulinarike IMG_0416 10. avgust, 9200 Festival plesa v Supernovi mwj13 30. avgust, 2014 Mountain Wake Jam: najbolj adrenalinski dogodek na Krvavcu cover 29. avgust, 2014 Filmski festival FilmMixer za odličen zaključek poletja · · · · · · ·