Olimpijski krog prijateljstva
26. feb
V zraku · dan za

Krog prijateljstva je na Bledu zaživel že leta 1999 in vse od tedaj ljudje konec leta objemajo Blejsko jezero. Tokratni dogodek bo v znamenju lova na rekord. Organizator je zato angažiral tudi slovenske olimpijce in druge športnike, da bi se z verigo iz človeških rok okoli slovenskega bisera vpisali v Guinnessovo knjigo rekordov. Želiš biti del rekorda? Potem 30. decembra 2015 pridi na Bled!

Bled
Turizem Bled, Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez, zavarovalnica Adriatic Slovenica
Brezplačno
Dogodek na Facebooku

Krog varnosti in prijateljstva 2015 bo v sredo, 30. decembra 2015, na Bledu. Letos bo v znamenju lova na rekord in olimpijsko obarvan. Organizator (Turizem Bled, Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez in zavarovalnica Adriatic Slovenica) je namreč k prireditvi povabil tudi slovenske olimpijce in druge športnike iz Kluba slovenskih olimpijcev ter kandidate za olimpijsko reprezentanco Slovenije za Rio 2016, zato tudi nekoliko spremenjeno poimenovanje: Olimpijski krog varnosti.

Prižgali se bosta tudi olimpijski bakli, ki ju bosta iz Velike Zake vsak v svojo smer odnesla Brigita Bukovec in Jani Klemenčič, ki bosta krog sklenila na Promenadi (tu bo tudi program prireditve). Vse skupaj bo začinil ognjemet, medtem ko bodo za zabavo poskrbeli Ylenia Zobec z bendom ter požiralka in bruhalec ognja.

PREBERITE ŠE: V Cirkusu še zadnjič letos spektakel ”Birds of Paradise”

Želite postati lastnik Guinnessovega rekorda? S sodelovanjem v sklepanju (potencialno) rekordnega kroga okoli Blejskega jezera (organizator pričakuje več kot štiri tisoč obiskovalcev) sodelujete tudi v nagradni igri, nagrada pa so izbrani izdelki olimpijske kolekcije za vso družino, ki jo bodo naši olimpijci nosili na prihodnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru 2016.

Gledališki spektakel Marvel Universe Live! 25. november, 2016 Marvel Universe Live! – oglejte si Marvelove junake v živo! Britanski band Placebo prihajajo v Zagreb 10. november, 2016 Koncert: Placebo novembra v Zagrebu Ljubljanski maraton 2016 30. oktober, 2016 Tekaška prireditev: Volkswagen Ljubljanski maraton 2016 Eyes On: Mesec fotografije Dunaj 25. oktober, 2016 Razstava: Eyes On – Mesec fotografije Dunaj 2016 ·