Foto: Shutterstock
25. nov
V zraku · dan za

Podkoren pri Kranjski Gori vsako leto konec novembra zavzamejo strašljivi parkeljni in tudi letos bo tako. Vse bolj priljubljena prireditev Pohod parkeljnov treh dežel, ki jo spremlja ognjeni spektakel, prerašča v pravi festival.

Podkoren
Turizem Kranjska Gora
Brezplačno
Dogodek na Facebooku

Če se ne bojite parkeljnov, imate radi ogenj in ste ponosni na slovenske običaje, bo prireditev Pohod parkeljnov treh dežel prava adrenalinska poslastica za vas.

Tradicija parkeljnov, strahotnih črnih mož, ki hodijo od hiše do hiše in strašijo otroke, izvira še iz poganskih časov, ko so ti zli duhovi postali spremljevalci in pomočniki sv. Miklavža. Svetnik je v skladu s krščanskimi vrednotami obdaroval pridne otroke, parkeljni pa so strašili poredne. Organizatorji so to staro tradicijo spremenili v pravi spektakel, ki vsako leto privabi več domačih in tujih turistov. Oglejte si utrinke lanskoletnega dogajanja.

PREBERITE ŠE: Slovenski knjižni sejem 2016 – več kot le knjižni sejem

VIDEO: Pohod parkeljnov treh dežel iz leta 2015

 

 


Praznična Ljubljana – praznične lučke v Ljubljani 25. november, 2016 Prižiganje prazničnih lučk v Ljubljani že 25. novembra 2016 Prestižni vinsko-kulinarični prireditvi: 19. Slovenski festival vin in 9. Festival kulinarike 25. november, 2016 Slovenski festival vin in festival kulinarike 2016 Gledališki spektakel Marvel Universe Live! 25. november, 2016 Marvel Universe Live! – oglejte si Marvelove junake v živo! Sejem Narava-zdravje 2016 24. november, 2016 Sejem Narava-zdravje 2016 ·