65124608_sejem-knjig
20. jul
Kulturni izbor · knjige

Festival Poleti v NUK oživlja Plečnikov atrij v Narodni in univerzitetni knjižnici, skriti biser v samem centru Ljubljane. Poleg številnih glasbenih in drugačnih dogodkov se bo 20. 7. odvil še sejem izmenjave knjig Prinesi-odnesi.

Plečnikov atrij v NUK, Turjaška ul. 1, Ljubljana
Poleti v NUK
Dogodek na Facebooku

Najslabše pri novih knjigah je dejstvo, da nam preprečujejo branje starih, je zapisal francoski esejist Joseph Joubert. Dobra stran vseh knjig pa je, da so, ne glede na leto izdaje, vedno za nekoga nove. V knjižni šoping, ki vas ne bo prav nič stal, se boste lahko podali 20. julija, ko se bo pred ljubljanskim NUK-om odvil Sejem knjig Prinesi-odnesi.

Ideja je očitna: prineseš svojo knjigo in jo na sejmu zamenjaš za drugo. Dobrodošle so vse knjige, tiste podarjene, neprebrane kot tiste stokrat prelistane in največkrat citirane. Na dogodku se boste podružili z ljubitelji knjig, zapletli v literarne debate, izmenjali priporočila za nadaljnja čtiva ali se zgolj umaknili na svoje in potopili v uvodne vrstice novo pridobljenega knjižnega bogastva. In ne pozabite, da so dobre knjige redko zaprašene.


Dnevi knjige_1_aleksander kovačič 14. april, 2014 Sejem – 19. slovenski dnevi knjige Knjižni sejem v Frankfurtu 11. oktober, 2013 Frankfurtski sejem – praznik knjig, klasičnih in elektronskih · · ·