_DSC2773 copy 2
19. feb
V zraku · buzz buzz · V zraku · shopping

V Centralni postaji se bo v naslednjih dneh očarljivo bohotil pop-up shop kotiček, poln izbranih vintage oblačil in unikatnih dodatkov, ki bodo s svojo edinstvenostjo oplemenitili modni videz in hkrati popeljali na nostalgično potovanje.

do
Centralna postaja, Ljubljana
Miss Vandelej + EB redesign
Dogodek na Facebooku

Valentina Jarc (Miss Vandelej) in Ema Bavcon (EB redesign) sta svoje kreativne polete združili v dvojno merico modne ljubkosti vintage in re-dizajn poslastic. Vse do sobote bosta tako postregli s plaščki, parkami, krili, baretkami in celo moškimi puloverji iz druge roke ter ročno oblikovanimi verižicami in broškami, ustvarjenimi iz pozabljenih predmetov.

Valentina že nekaj let ustvarja blog Miss Vandelej kot kalejdoskop prelivajočih se zapisov o modi, filmih, sladkostih življenja, mitoloških zgodbah in seveda vintage inspiracijah. In ravno iz slednjih se je porodila ideja o spletni butični trgovini z unikatnimi kosi oblačil in modnimi dodatki preteklosti, ki se občasno prelevi v bogat pop-up kotiček ali stojnico na vintage sejmih. Sodelovanja z mladimi fotografi, modeli, umetniki ličenja in oblikovalci ji dajejo še dodatni zagon, zato stremi tudi k ustvarjanju tovrstnih skupnih modnih zgodb.

In ravno ena izmed takšnih zgodb je Valentino pripeljala do Eme, ki jo strast zbiranja drobnih zakladov vodi že od malih nog. Zanimive kose, najdene med brskanjem po babičini hiši in iz potepanj po svetu, je kasneje pod znamko EB redesign pričela spreminjati v ljubek nakit in modne dodatke. Z vizijo ponovne uporabe vintage kosov v kombinaciji s tekstilom ter hkrati preoblikovanjem njihove prvotne namembnosti tako na primer prinaša moške metuljčke v obliki brošk in jedilne žličke, lično obešene na verižico. S tem neuporabno ponovno postane uporabno, kar domiselno vdihuje sveže življenje. Njene stvaritve zato skozi re-use mišljenje ponujajo navdihujočo alternativo pretiranemu potrošništvu.

Dogodek v Centralni postaji, prinašajoč neizmerno izvirnost mode z osebnim pečatom, torej diši po vznemirljivem lovu za novimi najljubšimi kosi, ki ga preprosto ne smemo zamuditi.

K ustvarjanju zavidljivih vintage stylingov ponujamo tudi navdih z ljubljanskih ulic:

14. februar, 2014 Valentinova filmska noč bo erotična in nostalgična 12. februar, 2014 Poligon – prvi kreativni center v Sloveniji Nostalghia 30. januar, 2014 Svetovna premiera razstave Nostalgija Princ in Čarovnik ( Luka Žiher in Matej Rotovnik) 4. december, 2013 Baletna predstava za gluhe in gluhoneme otroke · · · · · ·