Premiera: Stari klovni v SNG Nova Gorica
16. nov
Kulturni izbor · odri

Predstava Stari klovni bo 16. novembra 2016 premierno uprizorjena na velikem odru v SNG Nova Gorica. Drama, ki jo je napisal romunski avtor Matei Visnies, za režijo prve slovenske uprizoritve pa se imamo zahvaliti režiserju Jaši Jamniku, pod navidezno komično predstavo skriva vprašanje strahu pred brezposelnostjo ter vprašanje, kdaj človek postane prestar za trg dela. Vstopnice so že na voljo.

do
SNG Nova Gorica
SNG Nova Gorica
18 €
Dogodek na Facebooku

Premierna uprizoritev drame Stari klovni v SNG Nova Gorica bo potekala 16. novembra 2016. Pronicljivo delo izpod peresa romunskega avtorja, pesnika, novinarja in filozofa Mateia Visnieca bo za slovensko uprizoritev režiral Jaša Jamnik, dolgoletni sodelavec SNG Nova Gorica.

Predstava Stari klovni spremlja tri stare znance, ki se znajdejo pred oglasom za delo. Ostarela cirkusanta Filippo in Niccolo ter njun mentor Peppino se vsi potegujejo za vlogo ‘starega klovna’. Pod površjem radostnega snidenja se skriva tesnobno in napeto vzdušje mukotrpnega boja za službo, ki bo na koncu lahko pripadala le enemu izmed njih. Utrujeni od čakanja se želijo sprostiti in začnejo izvajati svoje najboljše cirkuške točke.

PREBERITE ŠE: Bella figura: Nova resnično zabavna komedija v MGL

Matei Visniec je eden izmed najbolj znanih romunskih dramatikov, čigar drame so prevedene v osemnajst jezikov, vsako leto pa jih uprizarjajo na največjih svetovnih odrih. Slovensko občinstvo se je z njim prvič srečalo leta 2014, in sicer z njegovo lirično komedijo Zgodba o pandah, ki jo pove saksofonist z ljubico v Frankfurtu. Tokrat bo gledalce očaral s črno komedijo Stari klovni, ki skozi komično prizmo osvetli globoko pokopano eksistencialno stisko. Vstopnice za predstavo so že na voljo.


Gledališče: Premierna uprizoritev Pomone v SNG Drama 11. november, 2016 Premierna predstava: Pomona v SNG Drama še vedno mame siti teater btc 8. november, 2016 V SiTi Teater BTC prihaja komedija Še vedno mame Dej, ne govor 5. november, 2016 Dej, ne govor: Gledališka predstava brez besedila v Slovenskem ljudskem gledališču Celje bella figura 11 27. oktober, 2016 Bella figura: Nova resnično zabavna komedija v MGL · · ·