pust v cerkinici
12. avg
V zraku · dan za

Pustovanje v Cerknici bodo odprli že danes. Kot vsako leto bodo tudi letos Butalci na pustni četrtek prevzeli oblast v Cerknem. Za začetek bodo žagali babo, nato pa do pepelnične srede, ko bodo pokopali pusta, uživali v pustnih norčijah, ki se jim lahko pridružimo tudi mi.

do
Cerknica, Slovenija
Občina Cerknica
Vstop na karneval je brezplačen. Posamezni dogodki: od 2 do 7 €
Dogodek na Facebooku

Pustovanje v Cerknici se začne danes, 4. februarja, ko bodo ob 16. uri pred kulturnim domom Cerknica slovesno žagali babo in oblast za cel teden predali Županu Butalskemu.
Na pustni petek bo v kulturnem domu na ogled TV Čohovo, uradni butalski TV-program, temu pa bo sledila velika pustna zabava za odrasle.

PREBERITE ŠE: Zmajev karneval 2016 – pustni karneval na ljubljanskih ulicah

Na pustno soboto bo najprej otroška maškarada, zvečer pa ponovno velika pustna zabava za odrasle.

Pustna nedelja bo postregla s tradicionalnim velikim pustnim karnevalom z vsemi priljubljenimi liki, velikimi figurami in gostujočimi maskami.
Kulturni praznik bodo na pustni ponedeljek praznovali po pustno, s pustnimi običaji, izročili in tradicijo iz različnih slovenskih pokrajin.
Na pustni torek bodo ponovili TV Čohovo, na pepelnično sredo pa pokopali pusta, ob čemer bomo lahko priča najstarejši premikajoči se pustni ulični predstavi na Slovenskem z ognjeno-mokrim koncem.

·