MGML Jannis Kounellis
16. okt
Kulturni izbor · odri

Vse do začetka decembra se je v Mestni galeriji moč naužiti vonjev razstave, ki jo je pripravil Jannis Kounellis.

do
Mestna galerija Ljubljana
MGM Ljubljana
Prost vstop

Italijanski umetnik grškega rodu Jannis Kounellis se je proslavil konec šestdesetih let kot eden najvidnejših predstavnikov gibanja, ki ga je kritik Germano Celant poimenoval Arte Povera. Tako imenovana revna umetnost je vzpostavila kritičen odnos do uveljavljenih institucij v umetnosti in družbi.

V svojih delih je Kounellis vse do danes ohranil značilno estetiko tega gibanja. Ambientalne postavitve iz vsakodnevnih predmetov in materialov, kakršni so steklenice, kozarci ali celo cimet, poper in kava, galerijo spremenijo v dehteč in očesu prijeten prostor, ki obiskovalcu ponuja številne užitke čutnih zaznav. Za aktualno razstavo kot tudi za njegovo umetniško delovanje je značilno raziskovanje razstavnega prostora ter uporaba le tega kot oder, na katerem se prepletata fikcija in realnost.

Vljudno vabljeni v prostore Mestne galerije Ljubljana v torek, 29. oktobra, ob 17. uri, kjer nas bo po razstavi popeljal likovni kritik Brane Kovič.

MGML Jannis KounellisOdpri galerijo
Untitled-1 14. oktober, 2013 Avdič in Valič pripravljata Udar po moško 2 TAK SI _ Aljosa Rebolj 11. oktober, 2013 Prihaja premiera komedije Gorana Vojnovića – Tak Si Odri_Osvajanje sreče 11. oktober, 2013 Mednarodni gledališko-glasbeni spektakel Osvajanje sreče ZASTAVA_750_crvena 10. oktober, 2013 Fičo, kolo Rog in Tomos zvezde umetniškega projekta JUS · · ·