Rastava o Nikoli Tesli
11. apr
V zraku · dan za

Nikola Tesla je verjetno najbolj spregledan genij v zgodovini, ki šele v zadnjem obdobju pridobiva zasluženo veljavo. Bil je genialen znanstvenik, izumitelj in inženir, ki je v svojem življenju patentiral okoli tristo izumov. Razstava Nikola Tesla – človek prihodnosti bo obsegala več tematskih sklopov, ki jih bodo pospremili zanimivi eksponati. Našli jo boste v prostorih Cankarjevega doma, in sicer med 11. aprilom in 6. novembrom 2016.

do
Cankarjev dom, Ljubljana
Cankarjev dom
6 €

Razstava Nikola Tesla  človek prihodnosti se bo odvijala v prostorih Cankarjevega doma, natančneje v galeriji CD, naš hram kulture pa jo pripravlja v sodelovanju z Muzejem Nikole Tesle v Beogradu, v avtorski zasnovi njenega direktorja in avtorja knjige Teslin čudoviti svet Branimirja Jovanovića.

PREBERITE ŠE: Olimpijski ReUnion: Kuhamo z olimpijci – okusi Brazilije

Razstava avtorja številnih inovacij, ki so imele zaradi svojega globalnega značaja in univerzalne uporabnosti prav poseben pomen, bo obsegala več tematskih sklopov, in sicer Sistem proizvodnje, prenosa in uporabe izmeničnega toka, Teslove raziskave visokofrekvenčnih in visokonapetostnih tokov, Načela brezžičnega prenosa signalov in električne energije, Turbina brez lopatic, Energija  glavni predmet Teslovih raziskav, Teslova doktrina in Tesla  sodobni subkulturni junak, dopolnjevali pa jo bodo eksponati, kot so večpredstavni informacijski panoji, modeli izumov ter delujoči, interaktivni in 3D-digitalni modeli, kot sta pomanjšan model hidroelektrarne na Niagari in letalo za navpično vzletanje.

Razstava: Nikola Tesla – človek prihodnosti

A-ha na Dunaju 10. april, 2016 Koncert: A-ha na Dunaju Ponovno se nam obeta en krasen vikend v družbi odličnega piva in burgerjev. 9. april, 2016 Pivo & Burger Fest / Ljubljana / april 2016 Panda 30 let 7. april, 2016 Stoletni ples – Panda: koncert ob 30-letnici kempinski-s0f-2016 7. april, 2016 SOF 2016: 25. Slovenski oglaševalski festival na novi lokaciji · ·