Približno takole bo izgledalo 21. februarja 2015 v iztekališču kranjskogorskega smučišča.
14. avg
V zraku · dan za · Utrip mesta · šport

Ne, ne gre za lapsus v naslovu. Odbojka na snegu namreč zadnjih 15 let pridno gradi na svoji popularnosti in snežno kepo privržencev zadnja leta večajo tudi privrženci iz Slovenije. Tako nas tudi letos in sicer v času zimskih počitnic 2015 čaka rekreativni turnir, tokrat pod imenom Sberbank Snow Volley 2015, ki se bo pod pokroviteljstvom agencije Extrem in Odbojkarske zveze Slovenije, ki sta zakrivila že poletni odbojkarski spektakel v Ljubljani, 21. februarja odvijal v iztekališču kranjskogorskega smučišča.

Kranjska Gora
Extrem
20€

Turnir odbojke na snegu 21. februarja prihaja v Kranjsko Goro, od koder se seli iz Pokljuke (še prej jo je gostila Rogla), kjer je soroden športno-zabavni turnir potekal leta 2014. Vse skupaj se je sicer začelo v ZDA, v Evropi pa je tovrstna odbojka najprej zagrabila v Avstriji. Ker je popularnost doživela učinek snežne kepe, danes poteka svetovna serija odbojke na snegu World Snow Volley Tour na avstrijskih, italijanskih, nemških, švicarskih in čeških smučiščih, med prizorišča pa se želi prebiti tudi Slovenija.

Turnir odbojke na snegu bo sicer bolj v promocijske kot profesionalno-tekmovalne namene, saj bo polagal teren za prihodnje leto, ko želi organizator k nam zvabiti vso svetovno in evropsko odbojkarsko snežno elito. In če se po poletju 2014, ko sta agencija Extrem in Odbojkarske zveze Slovenije v prestolnici izpeljali mednarodni turnir v odbojki na mivki (Ljubljana Beach Voleyball Challenge), dan pozna, potem se ne gre bati, da jima komisija ne bi prižgala zelene luči tudi za snežno različico.

PREBERITE ŠE: Enostaven razlog zakaj je odbojka najbolj vroč šport na svetu

Za vse, ki se želite udeležiti turnirja 2015 pa sledeče. Pozabite na kopalke (a ne na 20 €, kolikor znaša prijava na ekipo), tokrat so na vrsti topla oblačila, ki pokrivajo čim več in ne čim manj (a taka, ki ne ovirajo med igro), kajti edini morebitni skupni imenovalec mivkaste in snežne različice so sončna očala. To pa ne pomeni, da bo na igrišču manj vroče. Obiskovalce in tekmovalce bo poleg duelov grel tudi pester spremljevalni program, udeleženci turnirja pa se bodo za ceno prijavnine lahko prosto potikali tudi po bazenih in savnah. Pozor! Število ekip je omejeno, zato pohitite s prijavo.


Ilustratorka, Valentina Taksheieva: Čučelo Zime, ki ga bodo sežgali. 14. avgust, 6800 Festival Maslenica: ruske pustne šege in običaji Tina Maze 14. avgust, 3400 51. Zlata lisica – program Zlate lisice 2015 crepes 17. februar, 2015 Svetovni dan palačink IMG_5106_p 15. februar, 2015 Pustni festival: Laufarija Cerkno 2015