Medeja_prom0_HiResH©PeterUhan
14. mar
Kulturni izbor · odri

Prva slovenska uprizoritev Senekove Medeje v režiji Mete Hočevar in z Natašo Barbaro Gračner v osrednji vlogi osvaja veliki oder ljubljanske Drame.

SNG Drama, Ljubljana
SNG Drama
od 8 do 18 evrov

Medeja – pregnana, ponižana, oropana, prevarana, brezpravna, brez vsega, izbrisana – ne more ničesar več izgubiti, ker je izgubila že vse. Če izpustimo Medejo in pretvorimo pridevnike v množino, dobimo: preganjani, ponižani, oropani, prevarani, brezpravni, brez vsega, izbrisani, ničesar ne morejo izgubiti, ker so že vse izgubili”. Tako zgovorno je ravnatelj Drame Igor Samobor izpostavil metaforično podobnost časa pred 2.000 leti, v katerem je Medeja nastala, in časa, v katerem živimo danes. Medeja se na odru Drame predstavlja v prevodu Jere Ivanc, v režiji in na sceni Mete Hočevar, z glasbo Draga Ivanuše in z Natašo Barbaro Gračner v glavni vlogi.

Mitska tragična zgodba o Medeji, ki se nezvestemu možu maščuje z najbolj nedoumljivim zločinom – umorom otrok, dobi pri Seneki dimenzije, ki presegajo intimna, družinska razmerja. Nataša Barbara Gračner je vlogo Medeje doživljala kot že vnaprej obsojeno vlogo. A pri tem poudarja, da s to uprizoritvijo gledalcem ne ponujajo odgovora, temveč mu prepuščajo, da lahko svojo začetno sodbo spremeni.

Uprizoritev, ki jo je treba doživeti.

)

20140116_photo_nejcbalantic_generacija_fix-3610 13. marec, 2014 Mi, otroci generacije Fix Slika 2-50 odtenkov njive-Boštjan Gorenc Pižama 13. marec, 2014 Po sivini zdaj še 50 odtenkov njive CABELLO_Darja Štraus Tisu 4. marec, 2014 Plesno-gledališčna predstava: Cabello 22,11 ovitek2_preview 28. februar, 2014 Chilli Space 10 · ·