"street food"
3. jul
V zraku · dan za · Utrip mesta · kulinarika

V sklopu Festivala Lent se na dravsko obrežje že petič vrača tudi SladoLent, največja slovenska promenada ulične prehrane, kjer bomo lahko med 3. in 11. julijem okusili kulinarične kreacije 27-ih vrhunskih slovenskih chefov in chefinj.

do
Maribor, Slovenija
Festival Lent
Vstop je prost
Dogodek na Facebooku

Še pred petimi leti so bile kritike o “čevapčičarski kulinariki” stalni spremljevalec festivalskega dogajanja. Danes pa si Festivala Lent brez visokoleteče kulinarične ponudbe sploh več ne moremo predstavljati. SladoLent se je v zgolj nekaj letih iz simpatične ideje in obetajočega koncepta prelevil v enega najhitreje rastočih prizorišč festivala, ki je samo v lanskem letu gostil več kot 10.000 dobrojedcev in dobrojedk. Glas o chefih, ki kuhajo pred obiskovalci, o velikem številu vrhunskih vin in o odličnem razpoloženju se je hitro razširil ter v času Festivala Let prelevil majhno prizorišče v središče slovenskega kulinaričnega dogajanja, ki v Maribor privabi številne domače in tuje gurmane.

Peta promenada vrhunskih slovenskih chefov na mariborskem Lentu, bo v Štajersko prestolnico tudi v letošnjem letu ponovno pripeljala najodmevnejše chefe iz najboljših slovenskih gostiln in restavracij. V devetih dneh se bodo na stojnicah vsak dan predstavili po trije kuharji in njihove restavracije, ki nas bodo razvajali s svojimi avtorskimi kulinaričnimi mojstrovinami, ki jih bo spremljalo vrhunsko vino petnajstih slovenskih vinarjev iz vseh treh vinorodnih dežel.

Kino pod zvezdami 2. julij, 2015 Film pod zvezdami: Letni kino na Ljubljanskem gradu KINO V PARKU 2. julij, 2015 Kino v parku: Poletni filmi v Češminovem parku Jazz Festival Ljubljana 1. julij, 2015 56. jazz festival Ljubljana Jurček in trije razbojnikivaja Miniteater 14. avgust, 9200 17. Mednarodni festival Mini poletje 2015 v Ljubljani · · ·