Untitled-1
7. dec
V zraku · dan za

Striptribuna je dogodek znotraj Stripudarnika, ki prikazuje različne pristope v sodobnem avtorskem stripu in razkriva aktualno problematiko.

Zavod Udarnik
Strip Core/Forum Ljubljana
Ni podatka

Na Striptribuni bomo lahko prisluhnili pogovoru z Davidom Krančanom in Andrejem Štularjem o njunem ustvarjanju in sodobnem stripu. Glavni izhodišči Striptribune bosta likovnost in narativnost, ki bosta prav tako osrednji izhodišči razstave Živa sem! Andreja Štularja – ta bo na ogled po pogovoru. Otvoritev razstave Živa sem! in pogovor z avtorjema se bosta zgodila v sodelovanju s projektom Enimation days 2013 (Dnevi izobraževanja v Animiranem filmu).

Striptribuna in razstava Živa sem!Odpri galerijo

Še nekaj besed o razstavi Andrej Štularja. Na njej bodo na ogled originalna dela iz Živa sem!, stripovskega albuma za otroke iz leta 2011. Gre za zbirko kratkih klasično zasnovanih črno-belih stripov z ekspresivno risbo, ki je značilna za Štularjevo stripovsko ustvarjanje. Takole so glavni lik v zgodbi, Živo Pesek, opisali organizatorji: ”Je vesela, radovedna, hitra in junaška deklica. Živi blizu kraja Votlo. Navdušena je, kadar srečuje nove ljudi in komunicira z neznanimi bitji. Modro odgovarja na zapletena vprašanja. Rada ima živali, risanke, gledališče in ne more brez knjig. Njena največja nasprotnica je Bajsa Hinavska. A Žive to nič ne skrbi, ker dobro ve, kako opraviti z lakomneži, pokvarjenci, lažnivci in drugimi barabami.”

foto: David Krančan, Andrej Štular


Romantični december 6. december, 2013 Decembrska romantika in ustvarjanje na Ljubljanskem gradu Himalaja 6. december, 2013 Razstava Mogočne stene kot poklon slovenskemu alpinizmu Frank Sinatra 4. december, 2013 A Swingin’ Affair, koncert posvečen Franku Sinatri Vilinsko mesto delavnice 3. december, 2013 Mariborska urbana zgodba – Vilinsko mesto · · ·