freddie-mercury-1
3. apr
Kulturni izbor · glasba

V Sloveniji, natančneje v Hali Tivoli, 3. aprila 2019 pričakujemo rock spektakel, posvečen edinstvenemu Freddieju Mercuryju, frontmanu največjega kultnega rock banda Queen, kjer bodo moči združili ena najboljših Queen tribute skupin na svetu, The Bohemians, 24-članski simfonični orkester Royal Symphony Orchestra in vrhunska sopranistka iz New Yorka, Lynelle Jonsson.

Hala Tivoli, Ljubljana
MH Concerts
od 22,00 €
Dogodek na Facebooku

The Bohemians (Rob Comber – vokal, klavir, akustična kitara, Christopher Gregory – kitara, Wayne Bourne – bobni, Kevin Goodwin – bas kitara) so se zbrali pred dvajsetimi leti z namenom poustvarjanja veličastnih Queenov – od norih 70. prek magičnih 80. let prejšnjega stoletja. Sebi in svetu so želeli dokazati, kar jim je tudi vsakič uspelo, da so najbolj dinamična in najbolj razburljiva tribute skupina. The Bohemians se lahko pohvalijo z nastopi v Združenem kraljestvu, Evropi in drugod po svetu; tako na festivalih, stadionih kot v koncertnih dvoranah. Večkrat so nastopili za Klub oboževalcev Queen, slišali in videli pa smo jih tudi pri nas.

Royal Symphony Orchestra je bil ustanovljen leta 2000 za produkcijo muzikala Evita. Evito so po Evropi predstavljali še leta, pozneje pa so nastopali tudi v predstavah in muzikalih, kot so Jesus Christ Superstar, Musical Classics, Abba in Sinfonie in Fantom iz opere. Vodja in ustanovitelj je svetovno priznan dirigent, skladatelj, aranžer Piotr Oleksiak. Piotr Oleksiak je zaključil glasbeno akademijo v Gdansku in Varšavi, latvijsko glasbeno akademijo v Rigi, svoj talent in znanje pa je izpopolnjeval v Avstriji, Nemčiji in na Nizozemskem. V preteklosti je že sodeloval z mnogimi svetovnimi opernimi hišami, filharmonijami in gledališči, dirigiral je mnogo koncertov, gledaliških predstav in muzikalov (Evita, Jesus Christ Superstar, Scrooge, From the Life of Musical Tailors, Fantom iz opere, Fire of Dance, Musical Starlight, The Gypsy Byron, Netopir, Čarobna piščal, Lolanta, Evgenij Onjegin, Nacht der Operette, The Show Must Go On in mnogih drugih).


WEB-NenehCherry 26. februar, 2019 Koncert: glasbena ikona Neneh Cherry februarja 2019 v Kinu Šiška Final_LOW_RES_website 9. februar, 2019 Koncert: Tom Odell februarja 2019 prvič v Sloveniji e2c04defc5a3940dc5a426b6f74dcc0c5e497fef_the-dire-straits-experience 8. februar, 2019 Koncert: februarja 2019 prihaja nepozabno doživetje The Dire Straits Experience gmo-current16 6. januar, 2019 Glenn Miller Orchestra: januarja v Sloveniji zvoki dobre glasbe · · · · ·