THE STROJ 2013 b foto Goran Petrasevic
13. feb
Kulturni izbor · glasba

Kolektiv The Stroj bo poskrbel, da se bodo tresla tla in stene Kina Šiška v energičnih ritmih.

Kino Šiška
Kupi
7 evrov v predprodaji, 9 evrov na dan dogodka.

Po zelo dobrih kritikah njihovega novega albuma Metafonik nam bodo le-tega predstavili na koncertu. Zanimiva mešanica elektronike in v živo izvajanih ritmov nas bo popeljala na pravo glasbeno popotovanje. The Stroj ima nov zvok pri čemer ostaja zvest svoji tolkalski zgodovini.

Pričakujemo lahko vse, od poskočnih, plesnih ritmov pa tja do sanjavih, skorajda epskih komadov. Lahko bi rekli, da nam bodo predstavili vizijo retrofuturistične glasbe s katero ustvarja zvočno kuliso za prihajajoče čase. Kdaj pa kdaj odfrči zlomljen del palice, poči opna a vse z enim ciljem – narediti kar se da z energijo nabit koncert. Fantje in dekle na odru dajo vse od sebe, pri čemer se neizmerno zabavajo na inštrmentih izdelanih iz različnih materialov. Od plastičnih sodov vse tja do starega tipkalnega stroja. Seveda pa nam obljubljajo tudi nekaj “sladkorčkov”, ki jih bodo pripravili samo za nastop v Kinu Šiška. Kaj vse nas čaka pa se prepričajmo na lastna ušesa in z lastnimi očmi.

foto: Goran Petrasevic

OneRepublic-in-Dubai 11. februar, 2014 One Republic čisto blizu nas cover_Tessela 8. februar, 2014 Bikofe predstavlja: TESSELA (PolyKicks, R&S; UK) Zmelkoow 8. februar, 2014 Zmelkoow na turneji z bleščečimi klasikami 8. februar, 2014 Depeche Mode na Dunaju · · · ·