tipoRenesansa_foto8_Marko Drpić
4. dec
V zraku · dan za

tipoRenesansa, edini specializirani studio za visoki tisk v Sloveniji, praznuje svojo peto obletnico. Ob peti obletnici bo tako studio, katerega ustanovitelj je kaligraf in oblikovalec Marko Drpić, predstavil serijo ročno šivanih beležk potiskanih z desetletja starimi klišeji iz lastne zbirke, serijo posebnih blokcev ter serijo grafik na temo “5”.

Breg 22, Ljubljana
tipoRenesansa
Vstop je prost.

tipoRenesansa je leta 2010 ustanovljen studio za grafično oblikovanje, vodita ga Marko Drpić in Maja Licul. Njihovo poslanstvo se vrti okoli drugačnega pristopa do oblikovanja in izdelave tiskovin z veliko mero vključevanja starih znanj – med drugim gojijo spretnost ročnega klesanja črk in kaligrafijo, zagotovo pa najbolj izstopajo po svoji kar v studiu urejeni tiskarski delavnici za visoki tisk.
Delavnica je dostopna javnosti, obiskujejo jo ljubitelji lepega, med njimi mnogo oblikovalcev, profesorjev, županov, pa tudi televizijske ekipe pri snemanju prispevkov in dokumentarnih filmov.

PREBERITE ŠE: 7. Lolitina sladka kulinarična šola – čokoladno razvajanje

Ekipa tipoRenesanse med drugim redno organizira delavnice za različne starostne skupine in stopnje zahtevnosti. Predšolskim otrokom je tako na voljo delavnica labirint, v katerem poskušajo najti črke, osnovnošolci in srednješolci si sami oblikujejo in natisnejo plakat ali naslovnico beležke, študentje umetniških smeri pa v delavnici izvajajo bolj zahtevne tipografske naloge.

Studio tipoRenesansa bo svoja vrata v petek, 4. decembra odprl ob 10. uri, ob 19. uri pa se bo začel večerni program z glasbo, pogostitvijo in druženjem. V studiu bodo predstavili serijo ročno šivanih beležk potiskanih z desetletja starimi klišeji iz lastne zbirke, serijo posebnih blokcev ter serijo grafik na temo “5”. Motive za slednje bo izdelalo pet povabljenih oblikovalcev: Tomato Košir, Radovan Jenko, Nejc Prah, Oleg Šuran in kolektiv UAUU.

Miklavž Ljubljana 2015 3. december, 2015 Miklavžev sejem in Miklavžev sprevod 2015 v Ljubljani ARTish v Poligonu 28. november, 2015 Novembrska umetniška tržnica ARTish v Poligonu Ljubljana prižiganje lučk 2015 27. november, 2015 Prižiganje prazničnih lučk v Ljubljani že 27. novembra 2015 Praznični sejem Ljubljana 2015 22. februar, 2400 Ljubljanski praznični sejem 2015 se začenja že novembra!