Natočite si vodo s pomočjo misli
5. apr
V zraku · dan za

Danes si lahko v Ljubljani pred mestno hišo vodo s pitnika natočite s pomočjo svojih misli! Naprava z aplikacijo je delo slovenskega tehnološkega podjetja Blackbox, v duhu Zelene prestolnice Evrope 2016 in promocije pitja vode iz pitnika so ob predstavitvi spomnili še na pomen odgovornega ravnanja z vodo, ki v svetu postaja vse bolj strateška dobrina in jo je dovolj še za najmanj 400 let, če bomo z njo ravnali smotrno.

do
Mestna hiša, Ljubljana
Mestna občina Ljubljana
Brezplačno

V Ljubljani pred mestno hišo si lahko danes zahvaljujoč slovenskemu tehnološkemu podjetju Blackbox (ukvarja se z aplikativno nevroznanostjo) vodo iz pitnika natočite s pomočjo misli! Ljubljana sicer pridno širi mrežo pitnikov, možnost pitja vode direktno iz pipe pa je privilegij, ki se ga mnogi ne zavedajo, čeprav o njej sanjajo celo v nekaterih slovenskih krajih, da o drugih evropskih prestolnica niti ne govorimo. Zato odgovorni opozarjajo na skrbno ravnanje z vodo z namenom solidarnosti do bodočih generacij.

PREBERITE ŠE: Svet brez vode: svetovne znamenitosti sredi puščave

In kako naprava z aplikacijo deluje? Posameznik si na glavo namesti nastavek (v bodoče bo tehnologija postala praktično nevidna in bomo le nosili neopazne čipe nalepljene na lobanjo za nenehen monitoring možganske aktivnosti), elektromagnetno valovanje pa vskoči namesto rok na pipi in krmili signal, ki uravnava pretok vode. Tovrstna tehnologija je aplikabilna na številnih področjih in se lahko uporablja tako v zdravstvene- za diagnosticiranja demence, Alzheimerjeve in Parkinsonove bolezni ter dnevno preverjanje zdravstvenega stanja- kot bolj komercialne namene- nevromarketing in ugašanje luči, uravnavanje gretja/hlajenja oz. upravljanja naprav v sistemu internet vsega z mislimi. Naprava, ki se nahaja pred mestno hišo in istočasno promovira vodo in tehnologijo, je prvi primer telekineze (nadzora vsebine na daljavo brez dotika).

Pred ljubljansko mestno hišo si lahko danes vodo natočite brez rok!Odpri galerijo
Barvno rolanje na Bledu 4. april, 2016 Barvno rolanje na Bledu Posodi svojo nogo: zavihaj hlačnico 2016 4. april, 2016 Posodi svojo nogo: zavihaj hlačnico 2016 foto: Stojko Falk 12. avgust, 4400 Orto Fest 2016 – program in nastopajoči Benjamin Savšek in Bojan Tokič 30. marec, 2016 Olimpijski ReUnion: Kuhamo z olimpijci – okusi Brazilije ·