stripolis
19. dec
Kulturni izbor · odri

Zadnji letošnji Stripolis, družabni večer za vse striporisce in stripoljubce, se bo zgodil na obisku. A ne gre daleč, le do pop-up doma.

POP-UP DOM
Kino Šiška
Prost vstop

Coworkerskemu vzdušju primerno bo beseda na zadnjem letošnjem Stripolisu tekla o plodnosti medsebojnega sodelovanja risarjev in scenaristov. Tovrstne risarsko-scenaristične naveze so skozi stripovsko zgodovino dokazale scenaristične legende, kot so Rene Goscinny, Alan Moore, Max Bunker in Harvey Pekar (pisci Asterixa, Watchmenov, Alana Forda in American Splendor). V našem okolju pa so tovrstna sodelovanja prej izjema kot pravilo. Kot so zapisali organizatorji (Kino Šiška) bodo tokrat ”oder predali izbranim scenaristom, ki bodo svoje ideje za stripe pitchali zbrani množici, med njimi pa se bo, upamo, našlo tudi dovolj risarjev, ki bodo v predstavljenih zgodbah našli izziv zase.”

SonicPartner_macro ™: avtorja Stefan Doepner in Lars Vaupel; foto Branko Čeak in Jože Maček 19. december, 2013 Roglab – tovarna, ki dela samo sebe – razstavlja deset prototipov Jože Ciuha: Labirint časa 17. december, 2013 Jože Ciuha: Labirint časa – retrospektivna razstava ob umetnikovi 90-letnici Stand up Bazen Kranj 14. december, 2013 100 minut smeha na Mednarodnem stand-up večeru Bazart_plakat - Copy 13. december, 2013 Predpraznični kulturno-umetniški BazArt na Ptuju ·