fbpx

Domači čokoladni sladoled, ki je boljši od kupljenega – ekstra kremast in bogat, kot čokoladni mousse!

Foto: envat

Si kdaj sanjal o sladoledu, ki bi bil tako kremast, da bi se stopil v ustih kot najbolj puhast čokoladni mousse? Tisti, ki ga kupiš v trgovini, pogosto vsebuje preveč zraka ali pa premalo prave čokolade. Rešitev? Domač čokoladni sladoled, pri katerem je ena skrivna sestavina tista, ki mu doda neverjetno svilnato teksturo in bogat okus. Pripravi se, da odkriješ čokoladno razodetje!

Kako narediti najboljši domači čokoladni sladoled?!

Skrivna sestavina: Kondenzirano mleko!

Če še niste poskusili narediti sladoleda s kondenziranim mlekom, je zdaj čas! Ta gosta, sladkana mlečna čudežna tekočina deluje kot naravni mehčalec – preprečuje nastajanje kristalov ledu in sladoledu doda tisto sanjsko, skoraj puhasto teksturo, ki te bo osvojila že ob prvem grižljaju.

Čokoladni sladoled
Foto: envato

Zakaj deluje?

  • Manj kristalov ledu – Sladoled ostane gladek in svilnat.
  • Naravna sladkost – Nič več zrnatega sladkorja, ki se ne raztopi popolnoma.
  • Kremasta struktura – Deluje kot stabilizator in izboljša teksturo.

In najboljši del? Priprava je preprosta in ne potrebuješ dragih strojev ali posebnih tehnik.

Ekstra kremast čokoladni sladoled

  • Obroki: 6
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 200 g temne čokolade (70 % kakava)
  • 1 pločevinka (397 g) sladkanega kondenziranega mleka
  • 250 ml sladke smetane
  • 30 g kakava v prahu
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • ščep soli

Navodila

  1. Stopi čokolado: Čokolado nalomi na koščke in jo stopi nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici. Pusti, da se malo ohladi.
  2. Pripravi osnovo: V večji skledi zmešaj kondenzirano mleko, kakav v prahu, vaniljev ekstrakt in ščep soli. Dodaj stopljeno čokolado in dobro premešaj.
  3. Stepi smetano: V ločeni posodi stepi sladko smetano do čvrstih vrhov.
  4. Združi sestavine: Smetano nežno vmešaj v čokoladno mešanico, da ostane puhasta in zračna.
  5. Zamrzni: Mešanico prelij v posodo s pokrovom in jo postavi v zamrzovalnik za vsaj 6 ur ali čez noč.
  6. *Postrezi: Sladoled zajemi in uživaj v svilnato gladki čokoladni poslastici!

Rezultat? Sanjsko kremast čokoladni sladoled!

Ko ga vzameš iz zamrzovalnika, ne boš potreboval čakati 15 minut, da se zmehča – zahvaljujoč kondenziranemu mleku bo ves čas popolno mazljiv in svilnato gladek. Okus? Kot najboljši čokoladni mousse, samo v ledeni različici!

Za piko na i lahko dodaš še koščke čokolade, pražene lešnike ali malo ruma za odraslo verzijo. Tega sladoleda se ne boš nikoli naveličal!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.