fbpx

Domači vanilijev sladoled z bogatim okusom in svilnato teksturo – skrivnost je v eni sestavini

Foto: envato

Kadar razmišljamo o popolnem domačem sladoledu, si predstavljamo sladico, ki se topi v ustih in očara s svojim polnim okusom. Čeprav je vaniljev sladoled videti preprost, prav njegova kakovost pogosto razkriva mojstrstvo priprave. In v čem je skrivnost resnično izvrstnega domačega vanilijevega sladoleda? Vanilijeva pasta!

Za razliko od običajnega vanilijevega ekstrakta ali stroka ima vanilijeva pasta bogato, gosto strukturo in vsebuje drobna semena, ki poskrbijo za pristen, topel okus. Ko jo uporabite v domačem sladoledu, ta ne le dobi čudovit aromatičen profil, temveč tudi eleganten videz s črnimi pikicami vanilije, ki mu dajejo pravi “gourmet” pridih. Preizkusite recept spodaj in spoznajte, zakaj vanilijeva pasta postaja nova skrivna sestavina mojstrov sladoleda.

Domači vanilijev sladoled z vanilijevo pasto

  • Obroki: 8
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 500 ml sladke smetane za stepanje
  • 220 ml kondenziranega mleka
  • 1 žlica vanilijeve paste

Navodila

  1. V veliki posodi stepite sladko smetano, dokler ne doseže čvrstih vrhov.
  2. Dodajte kondenzirano mleko in vanilijevo pasto ter počasi premešajte, da dobite enotno zmes.
  3. Mešanico prelijte v posodo, ki jo lahko pokrijete, in postavite v zamrzovalnik za vsaj 6 ur ali čez noč.
  4. Postrezite v skodelicah ali kornetih in po želji okrasite s svežim sadjem ali čokoladnim prelivom.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.