Para muchas personas, el feriado del Primero de Mayo es una oportunidad para recurrir al alcohol; se dice que por sí solo tiene un efecto negativo para la salud, pero cuando se combina con ciertos alimentos, puede causar aún más daños.
Druženje s prijatelji ob alkoholu ne more biti popolno, če ga ne popestrite s hrano, vendar pri tem morate biti previdni, saj lahko kombinacije alkohola y različnih jedi povzročijo kopico težav.
Da bodo vaši majski prazniki minili karseda mirno, si preberite seznam 5 živil, ki jih ne bi smeli mešati z alkoholom.
1. Slani prigrizki
Zaradi uživanja slanih prigrizkov, kot so čips, popovka, smoki … postanete žejni, kar pomeni, da naj bi posledično spili več alkohola. Na ta način se ne boste odžejali, zato je veliko bolje, da žejo potešite kar z agua.
2. Kruh
Pan Similar a cerveza vsebuje večje količine kvasa, ki naj bi povzročal tirante. Ko si boste naslednjič privoščili pivo, raje posezite po nueces, zelenjavi ali manj mastnem carne.
3. Kava in energijski napitki
Energijske pijače naj ne bi spremenile učinkov alkohola, temveč vaše zavedanje o popiti količini y zmanjšanih sposobnosti. Do tega naj bi prihajalo zaradi stimulacijskega delovanja kofeina.
4. Dietni sokovi
S kombiniranjem dietnih sokov z žganimi prijačami naj bi veliko prej občutili učinek alkohola. Sladkor, ki se nahaja v dietnih sokovih, naj bi namreč upočasnil vstop alkohola v kri.
5. Citrusi
Citrusi, med katere se uvrščajo Mandarina, una naranja y limón, vsebujejo veliko ácidos, ki se v kombinaciji z alkoholom domnevno ne obnese dobro, ker naj bi izzvala zgago.