fbpx

Receta de otoño: delicioso guiso de lecina con boniatos y calabaza

Lečina enolončnica s sladkim krompirjem in bučo

El guiso de lentejas con batatas y calabaza es un plato sencillo, ligeramente picante, que supone una deliciosa adaptación de una receta tradicional marroquí.

En la preparación de lečine enolončnice s sladkim krompirjem in bučo se lahko malce poigramo s sestavinami, saj za njeno pripravo ne potrebujemo obeh oranžnih sestavin, ampak lahko med sladkim krompirjem in bučo po okusu tudi izbiramo. V vsakem primeru bo juha prava jesenska poslastica, ki je kot nalašč za crkljanje v hladnem vremenu.

Recept za lečino enolončnico s sladkim krompirjem in bučo:

Ingredientes:

  • 1 pločevinka leče
  • 6 skodelic jušne osnove
  • 1 srednje velika čebula, razpolovljena
  • 2 dientes de ajo
  • 1 hoja de laurel
  • ½ žličke kurkume
  • 20 vejic koriandra, zvezanih
  • sal
  • 1 žlička mletega ingverja
  • 1 velik korenček, olupljen in narezan na kocke
  • 450 g buče in/ali sladkega krompirja
  • 3 žlice paradižnikove paste
  • sveže zmlet poper
  • 3 žlice sesekljanega svežega peteršilja

Priprava lečine enolončnice s sladkim krompirjem in bučo:

V velikem loncu zmešamo lečo, jušno osnovo, čebulo, česen in lovorov list. Zavremo in dodamo koriander in kurkumo. Znižamo temperaturo, solimo in dušimo. Po približno media hora odstranimo čebulo in česen ter dodamo preostale začimbe z izjemo peteršilja. Dušimo še približno pol ure, odstranimo koriander in dodamo peteršilj. Razporedimo po krožnikih in postrežemo. Dober tek!

contigo desde 2004

Del año 2004 investigamos tendencias urbanas e informamos a nuestra comunidad de seguidores diariamente sobre lo último en estilo de vida, viajes, estilo y productos que inspiran con pasión. A partir de 2023, ofrecemos contenido en los principales idiomas del mundo.