fbpx

Koncert: Rod Stewart s svojim osebnim albumom osvaja Dunaj

Pri svojih 68 letih se je Rod Stewart vrnil k pisanju glasbe in ustvaril najbolj oseben album v svoji karieri. Leto dni po njegovem izidu veliki rocker prihaja v avstrijsko prestolnico, kjer bomo njegovo osebno plat spoznavali prvi dan v juliju.

Información importante
¿Cuándo?
¿Donde?
Stadthalle, Viena
Organizador
evento de facebook
Precio de la entrada
od 149,99 do 174,99

Rod Stewart, ki slovi po svojem značilnem raskavem vokalu, se je v enega najbolj prodajanih izvajalcev vseh časov prelevil potem, ko je v svet glasbe ponesel kar nekaj odličnih hitov, vključno z izjemno uspešnimi albumi, kot ta Every Picture Tells A Story iz leta 1971 ali Blondes Have More Fun iz leta 1978, s katerim si je zaslužil prvo nominacijo za grammyja. Ni kaj, Rod Stewart je bil že od nekdaj od sile.

Čeprav je že v začetku šestdesetih let navduševal s harmoniko, je pozornost širše javnosti vzbudil šele ob koncu desetletja oziroma v zgodnjih sedemdesetih. Njegovi prvi albumi so bili prepolni fuzije rocka, soula, R&B-ja in folk glasbe, agresivni blues, ki ga je žgal z Jeff Beck Group in Faces, pa je pozneje navdihnil generacije heavy metala. Leta 1975 je spakiral kovčke in se iz rodne Anglije podal čez lužo, kjer je s skladbo Tonight’s the Night leto pozneje že osvojil vrh ameriških lestvic.

Z albumi polnovrednega zvoka in izjemno kakovostnega kalibra si je na vrhuncu svoje kariere ustvaril status enega najbolj prepoznavnih in najuspešnejših glasbenikov na svetu, čeprav se je v več kot petdesetletni karieri soočil tudi s temno platjo slave. Vendarle ga to nikakor ni ustavilo pri ustvarjanju.

Po 15 letih je predlani Rod prvič prijel za pero in napisal 12 pesmi, ki so na ploščku Time izšle maja lani. Leto pred tem je zapriseženi rocker izdal memoir svoje pompozne glasbene kariere, ki nas z naslovom Rod: The Autobiography vabi k pomladnemu branju. Vsekakor nam lahko družbo dela tudi med potjo na Dunaj, ki ga bo Stewart osvajal 1. julija.

contigo desde 2004

Del año 2004 investigamos tendencias urbanas e informamos a nuestra comunidad de seguidores diariamente sobre lo último en estilo de vida, viajes, estilo y productos que inspiran con pasión. A partir de 2023, ofrecemos contenido en los principales idiomas del mundo.