Los amantes del café no pueden imaginar un día sin esta bebida embriagadoramente fragante. Al agregar especias seleccionadas, puede convertir su café en una bebida embriagadoramente fragante, o puede evocar el sabor del café al hornear dulces.
Poskusite nekaj drugačnega, nekaj posebnega, in razvajajte svoje brbončice z edinstvenimi okusi začimbne mešanice Kotányi My Coffe Spice.
1. MACCHIATO S SLANO KARAMELO
Ingredientes para 4 personas
Za karamelno omako
- 1 cucharada de agua
- 1 cucharada de mantequilla
- 80 ml de nata dulce
- 1 žlička začimbne mešanice Kotányi Salted Caramel
Za latte macchiato:
- 800 ml mleka
- 4 espresso kave
Preparación
Za karamelno omako na ponvi segrejte sladkor in vodo, da se sladkor popolnoma raztopi. Potem ga na srednjem ognju karamelizirajte od 10 do 15 minut, da postane svetle karamelne barve. Medtem ves čas mešajte. Ponev odstranite z ognja, dodajte maslo in mešajte, dokler se ne stopi. Dodajte slano karamelo Kotányi in pustite, da se ohladi. V vsak kozarec dajte 1 ali 2 žlički karamelne omake. Pripravite 4 espresso kave in spenite mleko s penilnikom. V kozarce nalijte mleko in nato previdno dodajte kavo. Okrasite s slano karamelo Kotányi.
2. LEDENA CIMETOVA KOKOSOVA KAVA
Ingredientes para 4 personas
- 400ml de leche de coco
- 800 ml hladne kave
- 250ml de nata montada
- 2 žlici začimbne mešanice Kotányi Cinanamon Dream
- malo javorjevega sirupa ali nektarja agave za sladkanje (po želji)
Preparación
Kokosovo mleko zmešamo z eno žlico začimbne mešanice Cinnamon Dream, zmes prelijemo v pladenj za ledene kocke in zamrznemo. Tik pred postrežbo stepemo smetano, da se strdi, jo dodamo v slaščičarsko vrečko in nanjo namestimo zvezdasti nastavek. Kocke ledu razdelimo v štiri kozarce in jih prelijemo s hladno kavo, ki jo po želji sladkamo z malo javorjevega sirupa ali nektarja agave. Na kavo nabrizgamo veliko stepene smetane, ki jo okrasimo s sveže mleto začimbno mešanico Cinnamon Dream.
LEŠNIKOVI MAFINI S KAVNIM NADEVOM
Sestavien za 12 mafinov
Para el llenado:
- 250 ml de nata dulce
- 50 ml espressa
- 200 g de chocolate negro
Za mafine:
- 125 g zmehčanega masla
- 125 g de azúcar
- pizca de sal
- 2 huevos
- 180 g de harina
- 100 g mletih lešnikov
- 2 žlički pacilnega praška
- 100 ml mrzle kave
- 2 žlici začimbne mešanice Kotányi Chai Moment
Preparación
Za nadev zavrite espresso in sladko smetano. Čokolado drobno nasekljajte in jo dajte v posodo. Čez nalijte vrelo kavo in mešajte z metlico, da dobite gladko maso. Vsaj dve uri pustite stati v hladilniku. Pečico segretje na 180 °C. Zmehčano maslo, sladkor, začimbno mešanico Chai Moment in sol penasto zmešajte. Dodajte jajci. Posebej zmešajte moko, lešnike in pecilni prašek ter mešanico postopoma skupaj s kavo dodajte v penasto zmes. Modelčke za mafine obložite s papirčki za mafine ali jih namastite, nato jih napolnite z zmesjo z lešniki. Pecite na srednji višini približno 30 minut. Mafine vzemite iz pečice in jih pustite, da se povsem ohladijo. Čokoladno kremo vzemite iz hladilnika in jo premešajte, da je lepo kremasta. Nato jo dajte v dresirno vrečko s konico v obliki zvezde in jo iztisnite na mafine. Te na koncu okrasite z začimbno mešanico Chai Moment.