¿Sabes cómo servir cerveza correctamente de una botella o lata? ¿Alguna vez te sale demasiada o muy poca espuma? ¡Entonces estás haciendo algo mal! Aprende a servir cerveza de una vez por todas. Con el vino, la temperatura de servicio es crucial, mientras que con la cerveza, la cantidad de espuma lo es, ya que contribuye en gran medida a la percepción óptima del sabor de la cerveza, que el cervecero ha trabajado tanto para crear. Entonces, ¿a qué debes prestar atención al servir cerveza?
sabes kako pravilno natočiti pivo iz steklenice/pločevinke? Čeprav ga (predvsem poleti) nemalokrat spijemo na hitro in se kaj dosti ne oziramo na količino pene, je pitje piva predvsem obred, zato je še kako pomembno, da ga znamo pravilno postreči in s tem iz njega potegniti kar največ. Kar je za vino servirna temperatura (pri pivu se ta glede na vrsto razlikuje in niha od 7 do 15 stopinj Celzija), je za pivo količina pena, ki odigra ključno vlogo pri končnem okusu. Zato toliko bolj šteje način, kako pivo iz steklenice/pločevinke natočimo v kozarec.
LEE MAS: Road trip 3. dan: 50 odtenkov piva
Za začetek mora biti vaš kozarec čist, saj razni ostanki umazanije negativno vplivajo na obstojnost pene. Še pomembnejša sta naklon in kraj stika piva s kozarcem. Kozarec morate med natakanjem držati en un ángulo de 45 grados (stopinja gor ali dol ni pomembna), pivo pa naj se kozarca najprej dotakne nekje na sredini le-tega. Ko je kozarec skoraj poln, ga za optimalno količino pene alinear in od tu naprej pivo točite po sredini. Idealna količina pene na koncu je 2–3 centimetre oz. za slabo debelino prsta (kazalca). Za lažjo predstavo si oglejte posnetek, ki vam bo še natančneje razložil, kako pravilno natočiti pivo iz steklenice.
Kako pravilno natočiti pivo iz steklenice/pločevinke:
Za začetek mora biti vaš kozarec čist, saj razni ostanki umazanije negativno vplivajo na obstojnost pene. Še pomembnejša sta naklon in kraj stika piva s kozarcem. Kozarec morate med natakanjem držati en un ángulo de 45 grados (stopinja gor ali dol ni pomembna), pivo pa naj se kozarca najprej dotakne nekje na sredini le-tega. Ko je kozarec skoraj poln, ga za optimalno količino pene alinear in od tu naprej pivo točite po sredini. Idealna količina pene na koncu je 2–3 centimetre oz. za slabo debelino prsta (kazalca). Za lažjo predstavo si oglejte posnetek, ki vam bo še natančneje razložil, kako pravilno natočiti pivo iz steklenice.
Kako pravilno natočiti pivo iz steklenice/pločevinke: