¿Buscas un postre atractivo? Entonces la receta de una bola sorpresa de chocolate, que esconde en su interior una sorpresa (helado), es perfecta para ti. A primera vista es un postre completamente común y corriente, pero cuando se cubre con caramelo caliente y el chocolate comienza a derretirse, ¡el helado se revela por dentro!
Čokoladna krogla presenečenja, ki pod čokolado skriva sladoled, bo hitro postala vaša najljubša postre. Gre za odraslo, ali bolje, hedonistično različico jajčka Kinder. Njen avtor, chef Byron Talbott, je navdih za to edinstveno sladico našel v kremnem sladoledu s sadjem. A na prvi pogled bi dejali, da je vse prej kot to. Ko pa jo oblijemo z vročo karamelo, se razgali njena notranjost, v kateri se skriva helado. Je to najboljša sladica vseh časov? Vsekakor spada v ožji krog favoritinj!
LEE MAS: Recept: Japonski sufle, ki je obnorel svet
Recept za čokoladno kroglo presenečenja s sladoledom:
Sestavine za čokoladno kroglo presenečenja s sladoledom:
- čokolada za peko (čokoladne kapljice)
- helado (opcional)
- caramelo
- sadje (po želji)
- orehi/lešniki (po želji)
Priprava čokoladne krogle presenečenja s sladoledom:
Najprej na vodni pari stopimo čokolado in potem dodamo nekaj ekstra (čokoladnih) kapljic, da znižamo temperaturo. V nadaljevanju potrebujemo okrogel kalup. V eno polovico vlijemo čokolado, kalup zapremo in ga toliko časa nežno obračamo, da se čokolada enakomerno razporedi po steni. Modelček nato za 30 minut postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi. Vmes na nekaj minut kalup obračamo. Ohlajeno čokolado nato postavimo na segret obrnjen podstavek, da se naredi luknja. A kaj bi vam razlagali, ko pa vam lahko chef Byron Talbott to pokaže.
Más sobre el autor:
byrontalbott.com