Burek je verjetno najbolj priljubljena nočna jed. Katero ponočevanje mine brez obiska prodajalne burekov? Seveda se pica burek po priljubljenosti ne more kosati s sirovim ali mesnim, a ta hibrid dveh priljubljenih jedi po okusu prav nič ne zaostaja za bolj prvinskima oblikama. Ste že kdaj spekli pica burek doma? Zdaj je odlična priložnost, saj smo odkrili fantastičen recept.
Vsi smo kdaj že jedli pica burek, verjetno pa ste ga le redki kdaj že sami pripravili doma. Najbolj prikladno ga je kupiti v prodajalni burekov, in čeprav so tisti z ulice odlični, tudi domači pica burek prav nič ne zaostaja. Vsaj ne, če se ga lotite po receptu, ki vam ga zaupamo v nadaljevanju.
LEE MAS: Receta: patatas fritas caseras, listas en 15 minutos
Recept za pica burek:
Sestavine za pica burek:
- 500 g vlečenega testa
- 250 g šunke
- 250 g sira
- 1 huevo
- 400 g šampinjonov (iz pločevinke)
- 200 g kečapa/pasiranega paradižnika/pelatov
- 1 žlička origana
- 6 oliv
- petróleo
- sal
- pimienta
Postopek priprave pica bureka:
Najprej naribamo sir in narežemo šunko na koščke. Pekač namastimo z oljem in prekrijemo z dvema plastema testa. Premažemo ga s kečapom/pasiranim paradižnikom, zmešanim s soljo, poprom in origanom. Na vse skupaj položimo drugo plast testa in potresemo sir. Sledi plast šunke. V naslednje ”nadstropje” naselimo šampinjone. Vse skupaj počnemo, dokler nam ne zmanjka sestavin. Končamo z vsaj dvema plastema testa in pred pečenjem še premažemo z jajcem. Pečemo pri 200 stopinjah približno 40 do 50 minut.