¿Hay algo mejor que poder combinar nuestros dos pecados favoritos en un postre delicioso? La mousse de café y chocolate combina el mejor sabor y aroma de ambos ingredientes, y el postre se puede preparar en un tiempo ridículamente corto.
Se vam ob misli na kavno-čokoladni mousse že kaj cedijo sline? Mehka in kremasta sladica je primerna kot dessert tako po slavnostni večerji kot tudi za lenobno sladkanje na kavču. Sedaj pa veselo na delo zavihajmo rokave.
Sestavine kavno čokoladni mousse :
- 2 cucharadas de mantequilla
- 120 g de chocolate negro
- pol žličke kave
- 2 huevos
- 3 cucharadas de azúcar
- pol žličke vanilijevega sladkorja
- media taza de crema para batir
Priprava kavno čokoladnega moussa:
V zmrzovalnik postavimo za kratek čas skodelico, ki jo bomo kasneje uporabili za stepanje smetane. Nato v posodi na pari skupaj stopimo maslo, čokolado in kavo (priporočamo enostavno tehniko bagnomaria). Ko se sestavine stopijo, jih pustimo za kakšno minuto, da se ohladijo. Sedaj lahko zmesi dodamo tudi 2 rumenjaka in vse skupaj premešamo, nato pa zmes postavimo v hladilnik. Medtem, ko se nam zmes hladi lahko v drugi posodi stepemo sneg iz 2 beljakov in dodamo 2 žlici sladkorja. Sedaj lahko iz hladilnika vzamemo skodelico, ki smo jo na začetku postavili v hladilnik in v njej stepemo smetano z 1 žlico sladkorja in vaniljinim sladkorjem. Nato iz hladilnika vzamemo tudi kavno-čokoladno zmes in ji primešamo sneg iz beljakov ter nato dodajmo še stepeno smetano. Tako, odličen mousse je pripravljen.