¿La sopa de espárragos ya llegó a su mesa esta primavera? Los espárragos o espárragos, como los llamamos coloquialmente, son un añadido muy esperado a la cocina con el inicio de la primavera (la temporada de recolección comienza en marzo). Por eso la Sopa Cremosa de Espárragos es perfecta para convertirlos en una deliciosa comida para toda la familia.
Espárragos oz. beluši so ena prvi vrst pomladne zelenjave, kremna špargljeva juha pa je najboljši način kako iz njih izvabiti najboljše. Naberete jih lahko tudi sami, na sprehodu v gozdu. Našli jih boste predvsem med grmovjem. In če gredo gobarji po gobe v pokljuške gozdove kot verniki v Vatikan, gredo nabiralci špargljev srečo najraje poizkušati v primorske gozdove.
LEE MAS: Receta: deliciosa sopa de diente de león
Toda pozor! To delikatesno poslastico lahko nabirate v omejenih količinah in sicer največ en kilogram na dan. Tako namreč pravi pravilnik o varstvu gozdov, ki določa, da lahko posameznik v rekreativne namene oz. za lastne potrebe nabere le kilogram zelnatih rastlin kamor sodijo tudi beluši oz. šparglji. Kar pa je čez glavo, da iz njih pripravite špargljevo juho za razširjeno družino.
Recept za kremno špargljevo juho:
Sestavine za špargljevo juho (za 4 osebe):
- 120 g de espárragos frescos
- 100 g de crema agria
- 2 cebollas
- 2 dientes de ajo
- 2 cucharaditas de mantequilla
- tomillo
- sal
- pimienta
- parmesano
- 800 ml de caldo de verduras
- jugo de limon
Postopek priprave špargljeve juhe:
Šparglje operemo in narežemo na 1 centimeter dolge kose, čebulo in česen pa sesekljamo. Prepražimo ju v loncu na stopljenem maslu. Dodamo sol, poper, timijan in beluše ter dolilemo zelenjavno juho. Kuhamo okoli pol ure in po tem času juho zmiksamo s paličnim mešalnikom. Za konec dodamo kislo smetano, limonin sok, (po okusi) soli in poprav ter sveže iztisnjen limonin sok. Premešamo in postrežemo. Pa dober tek!