¿Te interesa cómo preparar las mejores albóndigas de frutas caseras, de esas que solo nuestras abuelas saben hacer? Entonces sigue leyendo, donde te espera la receta y el proceso de preparación. ¡Deja que las mejores albóndigas de frutas caseras que hayas comido te lleven al verano!
Mmm, ste pripravljeni, da se vam v ustih stopijo najboljši domači sadni cmoki, vredni vsakega greha? Tukaj vas čaka recept za cmoke, kot so jih delale naše babice.
Sestavine (najboljši domači sadni cmoki)
- 600 gramos de patatas
- 150 do 200 g moke
- čajna žlička masla
- 1 huevo
- 500 g sadja (jagode, slive, marelice … )
- migas
- azúcar
- azúcar de vainilla
- sal
- petróleo
Priprava (najboljši domači sadni cmoki)
Krompir olupite in skuhajte v vodi, odcedite in zmečkajte, solite, dodajte maslo, jajce in z električnim mešalnikom dobro premešajte. Dodajte moko in umesite mehko testo. Sadje operite, osušite in očistite. V roke vzemite manjšo kroglico testa, v sredino položite sadje in testo okoli sadja lepo zaprite ter oblikujete kroglo oziroma cmok. Cmoke odlagajte na pladenj in ko testo porabite, jih spustite v vrelo vodo in kuhajte tako dolgo, da priplavajo na površino in se zmehčajo. Drobtine potresite po olju, kuhane cmoke vzemite iz vode in jih povaljate po drobtinah. Posujte z mešanico sladkorja in vaniljevega sladkorja. Postrezite tople. Pa sladek dober tek!