fbpx

Receta: ponche de huevo espumoso, este compañero de invierno imprescindible

Jajčni liker - recept

El ponche de huevo es un compañero obligatorio del invierno. ¿Por qué? Porque calienta, porque es dulce, porque te llena y porque huele embriagador. Es una deliciosa bebida alcohólica sacada de los libros de cocina de nuestras abuelas y una bebida característica de las cabañas de las estaciones de esquí italianas. Y un licor de huevo igual de bueno, espumoso y fragante, puedes prepararlo tú mismo en casa; ¡aquí está la receta!

Jajčni liker (znan tudi kot bombardino) je priljubljena alkoholna pijača, brez katere ni prave zime, podobno kot ni zime brez vino caliente y castañas. Priljubljen je ob božiču, za novo leto in kadar si vzamemo premor med smučanjem v kakšni koči.

LEE MAS: La mejor receta de vino caliente.

Bliža se zima in nič ni boljši odgovor na mraz in sneg kot prav topel in mehek jajčni liker. Lahko je samostojna pijača ali pa ga uporabite namesto smetane v kavi.

Recept za penast jajčni liker

Sestavine za penast jajčni liker:

  • 1/2 litra mleka
  • 4 yemas de huevo
  • 5 cucharadas de azúcar
  • 1 dcl sladke smetane
  • 1 azúcar de vainilla
  • 1,5 dcl konjaka ali vinjaka (ali katerega drugega žganja)
  • 1 muškatni orešček
  • čokolada v prahu (za posip)
  • canela

Priprava penastega jajčnega likerja
Z mešalnikom rumenjak in sladkor mešajte toliko časa, da nastane rahla penasta zmes. V drugi posodi združite sladko smetano, mleko in nekaj nastrganega nuez moscada ter vse skupaj počasi segrejete, nato pa odstranite z ognja/indukcijske plošče. Segreto mleko počasi prilijte penasti jajčni zmesi, istočasno pa zaposlite mešalnik, da zmes pri majhni hitrosti sproti meša. Nato jo spet postavite na ogenj in segrevajte do 80 stopinj Celzija (nikar ne dopustite, da zavre!). Med segrevanjem zmes stalno mešajte, vse dokler se ne začne zgoščevati. To je tudi znak, da jo odstavite z ognja in vmešate žganje. Voilà!

Penast jajčni liker, kot ga še niste pili!
Penast jajčni liker, kot ga še niste pili!

Penast jajčni liker lahko postrežete še topel ali hladen in ga dodatno okrasite s stepeno smetano, cimetom, čokolado v prahu ali naribanim muškatnim oreščkom. Priporočamo, da daste na dno kozarce nekaj koščkov sadja, saj je kombinacija z njim preprosto popolna. Za otroško različico jajčnega likerja na koncu samo izpustite alkohol. Otroci bodo naravnost navdušeni, da lahko uživajo v enaki pijači kot vi!

contigo desde 2004

Del año 2004 investigamos tendencias urbanas e informamos a nuestra comunidad de seguidores diariamente sobre lo último en estilo de vida, viajes, estilo y productos que inspiran con pasión. A partir de 2023, ofrecemos contenido en los principales idiomas del mundo.