fbpx

Teden italijanske kulinarike, Ljubljana (2016)

Med 23. in 26. novembrom bodo v Ljubljani, v okviru Slovenskega knjižnega sejma, potekali dnevi italijanske kulinarike, na katerih bodo na račun prišli ljubitelji tovrstne hrane. V štirih dneh se bodo zvrstile različne delavnice in degustacije, ki bodo obiskovalce popeljale po poteh tradicionalnih italijanskih dobrot.

Información importante
¿Cuándo?
a
¿Donde?
Cankarjev dom, Liubliana
evento de facebook
Precio de la entrada
Entrada libre

Program dogodkov:

Sreda, 23.11.
ENJOY ITALY: V ISKANJU IZGUBLJENEGA KAKAVA
Delavnica se bo odvijala v okviru KulinArtfest-a. Fabio de Visentini, predsednik in izvršni direktor Chox, bo obiskovalce popeljal v skrivnostni svet čokolade in kakava.
Slovenski knjižni sejem / Cankarjev dom / ob 17.00

Četrtek, 24.11.
VIA DEI SAPORI: SODOBNA ZGODOVINA ITALIJANSKEGA VINA
Knjigo Nova zgodovina italijanskega vina bo predstavil njen urednik, priznani italijanski somellier Walter Filiputti. Predavanje bo spremljala degustacija, ki jo bosta pripravila italijanska kuharska mojstra, nagrajena z Michelinovo zvezdico, Teresa Covaceuszach iz restavracije Sale e pepe in Alessandro Gavagna iz restavracije La Subida.
Slovenski knjižni sejem / Cankarjev dom / ob 17.00

Petek, 25.11.
ENJOY ITALY: HITRO OHLAJEVANJE JEDI V SODOBNI KULINARIKI
Obiskovalci, ki so pozorni na okusno in zdravo prehrano bodo na delavnici spoznali značilnosti hitrih ohlajevalcev in njihovo delovanje.
Slovenski knjižni sejem / Cankarjev dom / ob 17.00

Sobota, 26.11.
ENJOY ITALY: ZGODBA O DESTILATIH
Lisa Tosolini,  iz znane družine proizvajalcev žganih pijač, bo predavala o destilatih o njihovi uporabi in uživanju ob različnih priložnostih. Razlaga bo obogatena z degustacijo.
Slovenski knjižni sejem / Cankarjev dom / ob 17.00

Več informacij o dogodkih na: lubiana@ice.it, 01 422 43 70

contigo desde 2004

Del año 2004 investigamos tendencias urbanas e informamos a nuestra comunidad de seguidores diariamente sobre lo último en estilo de vida, viajes, estilo y productos que inspiran con pasión. A partir de 2023, ofrecemos contenido en los principales idiomas del mundo.