¿Por qué deberíamos tomar bebidas calientes en verano y no frías para refrescarnos? Afuera hace un calor sofocante (después de todo, ¡es verano!), lo que significa que lo más probable es que nos demos el gusto de tomar una bebida helada. Tenemos un buen consejo que debes tener en cuenta la próxima vez que sea un día de hot dogs, para que puedas respirar mejor. No recurra a bebidas frías, opte por bebidas calientes o bebidas calientes. ¿Por qué? Descúbrelo a continuación.
Zakaj bi morali poleti piti toplo pijačo in ne mrzle, da se ohladimo? Rusi pozimi jedo helado, poleti pa pijejo té caliente, isto pa počno tudi Arabci in Kitajci. So padli na glavo? Ne! Kmalu boste to počeli tudi vi! Samo zahodnjaki mislimo, da za hlajenje ni boljšega kot cerveza fría ali ledena Coca Cola. Topel čaj??? Na vroč dan? Da.
Vsak se z fiebre spopada na svoj način. Ko gre za pijačo, pa se večina zateka k mrzli pijači. Kar je napaka! Vsaj, če menite, da boste z njo lažje prenašali vročino. Z vročo pijačo, kot je topel čaj, boste namreč na dolgi rok dosegli več kot z mrzlimi napitki. V čem je trik? Vnašanje mrzle pijače v razgreto telo predstavlja šok za naš organizem in spodbuja povišanje telesne temperature. Resda ohladi, toda le sluznico in želodec. Posledično telo začne proizvajati toploto in segrevati ohlajene organe, za kar porabi veliko energije. Tako si s pitjem mrzle pijače v resnici storimo medvedjo uslugo, saj telesu sporočamo, naj vrže še dodatna polena na ogenj.
Po drugi strani pa pitje tople pijače alentar notranje mehanizme hlajenja. Topla ali mlačna pijača povzroča več izločanja toplote in posledično več potenja, kar pomeni, da se telo pospešeno hladi. Seveda, če so pravi pogoji in lahko znoj izhlapi ter niste nekje, kjer vlada visoka stopnja vlažnosti, ali nosite oblačila, ki preprečujejo izhlapevanje. Če povzamemo, zdrava pamet nas je tokrat pustila na cedilu. Nad vročino torej z vročo pijačo in ne mrzlo!
LEE MAS: 7 formas fáciles de ocultar la celulitis (incluso en la playa)
Tu pa je estudiar, ki podkrepi naše besede: smithsonianmag.com