fbpx

Bikofe

 "Petra in Jure, to sta lepi par, ona kuha kavo, on pa kelnar’." Malce pretirana rima, a vseeno odlično pooseblja energijo, ki vlada v ljubljanskem Bikofeju. Petra in Jure sta kultni ljubljanski bar odprla že daljnega leta 1999, ideja pa je nastala po vtisih o lokalih, ki sta jih zbirala na potovanjih po celem svetu. ...

Perustiedot
Osoite
Bikofe
Židovska steza 2, Ljubljana
Ljubljana
Yhteys
Ajoittaa
pon.–pet. od 7. do 1. ure, sob. in ned. od 10. do 1. ure, prazniki od 18. do 1. ure
Ottaa yhteyttä
(01) 425 93 93

 “Petra in Jure, to sta lepi par, ona kuha kavo, on pa kelnar’.” Malce pretirana rima, a vseeno odlično pooseblja energijo, ki vlada v ljubljanskem Bikofeju. Petra in Jure sta kultni ljubljanski bar odprla že daljnega leta 1999, ideja pa je nastala po vtisih o lokalih, ki sta jih zbirala na potovanjih po celem svetu. Spremljanje scene v svetovnih prestolnicah ju je prepričalo, da se projekta sodobnega “placa” lotita tudi v naši največji vasi. Tako je najprej nastal smoothie bar, ki se je kmalu spremenil v čisto pravi bar, pod vodstvom zanimivega para pa prerasel v pravi kulturni center. Kmalu po odprtju Bikofeja je bila v njem prva fotografska razstava, Bikofe pa je postal pravo kulturno zbirališče umetnikov, fotografov, pesnikov in seveda urbanega gibanja didžejev. Pravi duh Bikofeju pa ne daje le pestro dogajanje. Vzpostavil se je občutek domačnosti, natakarji nam bodo skuhali kavo tako prijazno, kot bi nam jo skuhal prijatelj doma v dnevni sobi, nič nenavadnega pa ne bo, če nas bo natakar ogovoril v kakšnem tujem jeziku. Danes lahko v Bikofeju dobimo celo sveže dnevne juhice, kaj kmalu pa si lahko obetamo tudi kakšno dobroto iz krušne peči.

Seuraava
Celica

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.