Nutella on erittäin suosittu levite, mutta korkean sokeri- ja rasvapitoisuuden vuoksi sitä ei voida luokitella terveelliseksi ruoaksi, koska sen energiaarvo on siksi erittäin korkea. Jos vältämme mielellämme kauppoja ja teollisesti valmistettuja levitteitä, kotitekoisen Nutellan resepti on parasta mitä meille on viime aikoina tapahtunut.
Za vse sladkosnede privržence naravnega in čim bolj zdravega smo pripravili recept za doma narejeno Nutello, ki bo zadovoljila še tako zahtevne brbončice. Namaz, ki ga lahko naredimo kar sami doma, je nekaj najboljšega, saj pri njegovi pripravi izbiramo med kakovostnimi sestavinami, za katere vemo, da so dobre za naše zdravje. Namesto sladkorja lahko namreč za slajenje namaza uporabimo agavo, stevio ali javorjev sirup in še vedno dosežemo vrhunski okus.
Ainesosat:
- 240 g lešnikov
- 1 ½ žlice ekstrakta vanilje
- ¼ skodelice kakava v prahu
- sladilo (po želji)
- ¼ žličke soli
- 2 žlici kokosovega masla
- ½ skodelice (riževega) mleka
Valmistusprosessi:
Pražene lešnike brez ovojnice zmeljemo v maslu podobno maso. Primešamo ostale sestavine in mešamo, dokler nas tekstura mase v mešalniku ne začne spominjati na Nutello. Dober tek!