fbpx

Avokeittiö 2017: Koper ja Nova Gorica aloittavat uuden kauden

Odprta kuhna 2017: Koper in Nova Gorica

Kulinaariamarkkinat Odprta kuhna aloittaa pian kolmannen kautensa myös Primorskassa. Se palaa Koperiin 13. toukokuuta 2017 ja ennen sitä pysähtyy Nova Goricassa Bevkovo trg:llä, jossa se oli todellinen hitti ristiäiskaudella, eikä se varmasti poikkea tänäkään vuonna, kun Nova Gorica juhlii 70. syntymäpäivä.

Tärkeää tietoa
Kun?
to
Missä?
Bevkov-aukio, Nova Gorica
Järjestäjä
Facebook-tapahtuma
Pääsymaksu
Ilmainen

Avoin keittiö se v Tilli vrača maja, Nova Gorica pa bo ljubitelje vsega okusnega pozdravila že konec aprila. Že tretja sezona gurmanskih razvajanj ob morju se bo začela 13. toukokuuta 2017. Prvotno bi se morala že 15. aprila, a je bil organizator zaradi slabe napovedi primoran dogodek za en mesec zamakniti. Tako bo novo sezono Odprte kuhne na Primorskem odprla Nova Gorica, in sicer 26. aprila 2017. V Kopru jo bo tudi tokrat več gostil Carpacciov trg, v Novi Gorici pa Bevkov trg.

LUE LISÄÄ: Minini cukri - Mina Lavtižarin makeiden reseptien kirja

Odprta kuhna je v Ljubljani nedavno vstopila že v peto sezono.
Odprta kuhna je v Ljubljani nedavno vstopila že v peto sezono.

V obeh mestih bodo raznovrstne, sveže in izvirne jedi z vseh koncev Slovenije na voljo enkrat mesečno z izjemo julija in avgusta, ko Odprta kuhna odhaja na poletni oddih. V Kopru bo veselo od 11. do 21. ure (13. maja, 17. junija, 2. septembra in 14. oktobra), v Novi Gorici pa bo dišalo in cvrčalo klo 10-21 (26. aprila 2017, 31. maja, 21. junija in 6. septembra).

Pod arkade Taverne in ob stojnice na Carpacciovem trgu se vrača Odprta kuhna.
Pod arkade Taverne in ob stojnice na Carpacciovem trgu se vrača Odprta kuhna.

“Odprta kuhna poteka v štirih slovenskih mestih in naša druženja so v vsakem mestu nekaj posebnega, pa naj gre za neotipljivo začimbo, ki jo prinaša vonj po morju v Kopru, ali navdušenje, s katerim so lani v Novi Gorici projekt sprejeli prebivalci z obeh strani meje. Ena stvar pa vedno ostaja enaka, ne glede na lokacijo. To je naše vztrajanje pri vrhunski kakovosti. Raznolikost, izvirnost, svežina in kakovost v jedeh z vseh koncev Slovenije in iz svetovnih kuhinj, ki jih dopolnjuje resnično bogata ponudba vin, koktajlov, piva in drugih pijač so tisto, kar nas loči od podobnih projektov doma in v tujini,” je bistvo Odprte kuhinje povzela vodja projekta Alma Kochavy. ”Odprta kuhna je izjemen projekt, ki daje možnost slovenski kuhinji in kuharjem, da se kreativno izrazijo tudi v bolj sproščenem vzdušju tako imenovane street food markkinoilla, konceptu, ki je priljubljen predvsem v azijskem delu sveta. Zabavno, poučno in predvsem tako drugačno od vsakdanjega mestnega vrveža,” pa je o Odprti kuhni dejala uradno maailman paras kokki Ana Roš iz Hiše Franko.

Galerija – Odprta kuhna 2017: Koper in Nova Gorica

Lisää tietoa

Lisää tietoa:
avoin keittiö.si

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.