Odprta kuhna 2017: Koper in Nova Gorica vstopata v novo sezono

Odprta kuhna 2017: Koper in Nova Gorica
Zadnjič posodobljeno: :

Kulinarična tržnica Odprta kuhna bo v novo, že tretjo sezono kmalu zakorakala tudi na Primorskem. V Koper se vrača 13. maja 2017, še prej pa se bo ustavila na Bevkovem trg v Novi Gorici, kjer je bila v krstni sezoni prava uspešnica, prav gotovo pa ne bo nič drugače letos, ko Nova Gorica praznuje 70. rojstni dan.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Bevkov trg, Nova Gorica

Organizator

Odprta kuhna

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Brezplačno

Odprta kuhna se v Koper vrača maja, Nova Gorica pa bo ljubitelje vsega okusnega pozdravila že konec aprila. Že tretja sezona gurmanskih razvajanj ob morju se bo začela 13. maja 2017. Prvotno bi se morala že 15. aprila, a je bil organizator zaradi slabe napovedi primoran dogodek za en mesec zamakniti. Tako bo novo sezono Odprte kuhne na Primorskem odprla Nova Gorica, in sicer 26. aprila 2017. V Kopru jo bo tudi tokrat več gostil Carpacciov trg, v Novi Gorici pa Bevkov trg.

PREBERITE ŠE: Minini cukri – knjiga sladkih receptov Mine Lavtižar

Odprta kuhna je v Ljubljani nedavno vstopila že v peto sezono.
Odprta kuhna je v Ljubljani nedavno vstopila že v peto sezono.

V obeh mestih bodo raznovrstne, sveže in izvirne jedi z vseh koncev Slovenije na voljo enkrat mesečno z izjemo julija in avgusta, ko Odprta kuhna odhaja na poletni oddih. V Kopru bo veselo od 11. do 21. ure (13. maja, 17. junija, 2. septembra in 14. oktobra), v Novi Gorici pa bo dišalo in cvrčalo od 10. do 21. ure (26. aprila 2017, 31. maja, 21. junija in 6. septembra).

Pod arkade Taverne in ob stojnice na Carpacciovem trgu se vrača Odprta kuhna.
Pod arkade Taverne in ob stojnice na Carpacciovem trgu se vrača Odprta kuhna.

“Odprta kuhna poteka v štirih slovenskih mestih in naša druženja so v vsakem mestu nekaj posebnega, pa naj gre za neotipljivo začimbo, ki jo prinaša vonj po morju v Kopru, ali navdušenje, s katerim so lani v Novi Gorici projekt sprejeli prebivalci z obeh strani meje. Ena stvar pa vedno ostaja enaka, ne glede na lokacijo. To je naše vztrajanje pri vrhunski kakovosti. Raznolikost, izvirnost, svežina in kakovost v jedeh z vseh koncev Slovenije in iz svetovnih kuhinj, ki jih dopolnjuje resnično bogata ponudba vin, koktajlov, piva in drugih pijač so tisto, kar nas loči od podobnih projektov doma in v tujini,” je bistvo Odprte kuhinje povzela vodja projekta Alma Kochavy. ”Odprta kuhna je izjemen projekt, ki daje možnost slovenski kuhinji in kuharjem, da se kreativno izrazijo tudi v bolj sproščenem vzdušju tako imenovane street food tržnice, konceptu, ki je priljubljen predvsem v azijskem delu sveta. Zabavno, poučno in predvsem tako drugačno od vsakdanjega mestnega vrveža,” pa je o Odprti kuhni dejala uradno najboljša kuharska mojstrica na svetu Ana Roš iz Hiše Franko.

Galerija – Odprta kuhna 2017: Koper in Nova Gorica

Dodatne Informacije

Več informacij:
odprtakuhna.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kam za 8. februar 2021, Prešernov dan, slovenski praznik kulture?