fbpx

To so najbogatejši monarhi na svetu

Vsi vemo, da monarhi ne spadajo ravno med revnejšo polovico svetovne populacije. Vse prej kot to. Premoženje, na katerem sedijo, je izjemno. Kako izjemno in kakšne so vsote, ki jih imajo pod palcem najbogatejši monarhi na svetu, pa v nadaljevanju. Številke vas bodo 'odpihnile'.

Monarhi v sodobnem svetu zasedajo precej nenavadno mesto. V nekaterih delih sveta so kot neki premožni anahronizmi, njihova pooblastila pa so z ustavno ureditvijo popolnoma okleščena, medtem ko v drugih državah ne poznajo nič drugega kot železno pest vsemogočne vladajoče družine. Ena stvar pa je vseeno skupna prav vsem monarhom: to so družine, ki morda niso obstajale več stoletij, a še vedno imajo v lasti izjemno bogastvo. In kar je najbolj hecno, je to, da so najbogatejše ravno tiste družine, ki imajo v lasti manjše države. Lep primer tega je Evropa, kjer so doma najbogatejši monarhi na svetu.

PREBERITE ŠE: Tako so videti žene najbogatejših ljudi na svetu!

Bogastva monarhov ni moč natančno izračunati, še posebej zato, ker mnogi od vladajočih monarhov ne plačujejo davkov in ne odgovarjajo nikomur. Njihovo bogastvo je lahko sicer osebna lastnina ali pa je del družinskega bogastva, ki ima korenine, ki segajo več desetletij nazaj. Drugi viri bogastva so lahko javni objekti in premoženje, ki spadajo k dedovanju vladajočega monarha.
Tukaj je 15 najbogatejših monarhov na svetu. Vsote, na katerih sedijo, pa so astronomske!

Galerija – najbogatejši monarhi na svetu

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!