fbpx

Aston Martin Vanquish S Red Arrow – Rdeča puščica na štirih kolesih

Aston Martin Vanquish S Red Arrow

Aston Martin Vanquish S Red Arrow je najnovejša kreacija internega znamkinega oddelka Q, ki uteleša duh elitne akrobatske letalske skupine britanske vojske Red Arrows. Izdelali bodo zgolj deset primerkov, zato se hitro postavite v vrsto, če ga želite imeti.

Aston Martin Vanquish S Red Arrow je oktanski otročič hišnega programa personalizacije Q, ki navdih črpa pri ekipi britanskih kraljevih letalskih silah Red Arrows (ta deluje že od leta 1965), ki na letelskih mitingih že več kot pol stoletja navdušuje z vragolijami v zraku.

PREBERITE ŠE: Za zbiratelje: Aston Martin Vantage Red Bull Racing Edition


To prepoznamo ne le po zaščitni rdeči barvi (odtenek Eclat), ampak tudi v oblikovnih dodatkih, ki v mnogočem odsevajo njihova šolska letala BAE Hawk. Odet je v ogljikova vlakna, medtem ko so izpušne cevi iz titana. Na strehi najdemo gravuro pilotske kabine lovcev, na sprednjem odbijaču pa britanski zastavi. V notranjosti so se osredotočili na kaki zeleno barvo, ki prevladuje na sedežih, najdemo pa jo tudi na volanskem obroču, vratnih oblogah in armaturi.

Tudi notranjost je letalsko navdahnjena.
Tudi notranjost je letalsko navdihnjena.

Ta odtenek so vzeli pri starih vojaških kombinezonih, pozabili pa niso niti na logotip Red Arrows v formaciji diamant. Letalski pridih so dobila tudi nekatera stikala. V prodaji bo zgolj devet primerkov (kupec bo poleg dobil dirkalno čelado in obleko, komplet kovčkov, letalski jopič ter maketi avtomobila in letala v merilu 1 : 18), kajti enega bodo podarili dobrodelni organizaciji Kraljevih zračnih sil. Zakaj devet? Ker je toliko letal v skupini Red Arrows.

Galerija – Aston Martin Vanquish S Red Arrow:

Dodatne Informacije

Več informacij:
astonmartin.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!