Te nebeško mehke palačinke bodo ohranile svežino in jih lahko ješ tudi naslednji dan.
Skrivnost palačink, ki so mehke kot pena, ni toliko v načinu priprave kot enem triku, ki si ga boš takoj zapisal!
AINESOSAT:
- 200 g jauhoja
- 200 ml maitoa
- 200 ml kivennäisvettä
- 2 ruokalusikallista öljyä
- 1 vaniljasokeria
- sitruunan kuori
- hyppysellinen suolaa
- 1 muna
- 1 munanvalkuainen
VALMISTAUTUMINEN:
V mešalniku mešajte sestavine po tem vrstnem redu: zmešajte maito ja muna, nato jima dodajte mineralno vodo, vaniljasokeria, suola, limonino lupino, öljy ja jauhot. Sestavine naj se dobro združijo.
Ločeno naredite čvrsti sneg iz beljaka. Žlico snega postopoma dodajajte v mešalnik z drugimi sestavinami, medtem ko se mešajo. Zaradi snega bodo palačinke mehke kot pena!
Nadev za palačinke izberi po svoje okusu. Če nimaš idej, je spodaj nekaj slastnih receptov za pripravo najboljših palačink na svetu. Dober tek! 🙂
5. Pehmeät omenaletut
4. 5 vrst palačink iz različnih delov sveta
3. Palačinke iz špinače in matche
2. Pannukakkuja kookosjauholla
1. Limonine palačinke z makovimi semeni in jagodnim prelivom