Kuinka valmistat perunamuusia? Keität sen vedessä, valutat sen, lisäät voita, maitoa ja ehkä smetanaa ja soseutat sen? No, tämän perunamuusin reseptin oletetaan olevan täysin väärä.
Klasična priprava pire krompirja naj bi bila napačna, saj naj bi voda, ki jo odcedimo, imela največ okusa. Tako vsaj pojasnjuje kuharski mojster Tyler Florens. Kakšna valmistautuminen je torej pravilna, da bo krompir ohranil ves svoj okus? Namesto da krompir kuhamo v vodi, bi ga morali kuhati v mešanici smetane, masla, začimb in olivnega olja.
Ko je krompir mehak, ga odstavimo in v posodo postavimo cedilo. Krompir precedimo, na dnu cedila se bo zbrala kerma. Nato krompir vrnemo nazaj v lonec, mu dodamo kremo in premečkamo. Po mnenju kuharskega mojstra Florensa naj bi zagotovilo najbolj neverjeten okus.
Boste poskusili?