fbpx

Resepti: Lohi appelsiinikuorruteella

Losos s pomarančno glazuro

Villilohen filee ja herkullinen verenpunaisten appelsiinien kuorrutus vihreän parsan sängyssä on upea ruokalaji, joka tyydyttää vaativimmankin gourmetin. Katso helppo resepti ja lumoa läheisesi aterialla, jonka he muistavat pitkään.

Recept za lososa s pomarančno glazuro zagotavlja odlične rezultate, ki jih bomo pomnili še dolgo. Za najboljši možen okus izberimo divjega lososa in krvavo rdeče pomaranče, ki jedi dodajo čudovito rubinasto barvo.

Recept za lososa s pomarančno glazuro:

Ainesosat:

  • 1/3 skodelice rjavega sladkorja
  • 1 tl hunajaa
  • 11/2 worcesterske omake
  • 1/3 skodelice sveže stisnjenega soka rdeče pomaranče
  • 2 lososova fileja
  • suola
  • pippuri
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • ½ čajne žličke čebule v prahu
  • ½ čajne žličke
  • ¼ čajne žličke paprike
  • ¼ čajne žličke origana
  • ¼ čajne žličke timijana
  • ¼ čajne žličke kajenskega popra

Valmistautuminen:
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Za popolno glazuro v kozici zmešamo rjavi sladkor, worcestersko omako in pomarančni sok. Mešanico postavimo na kuhalno ploščo in pustimo, da zavre. Nato znižamo ogenj in pustimo, da se kuha še približno 10 minut. Vmes nekajkrat nežno premešamo in odstavimo šele, ko se glazura zgosti. Lososova fileja z obeh strani popivnamo s papirnato brisačko, začinimo s soljo in poprom ter položimo na namaščen pekač. V skodelici zmešamo ostale začimbe in jih enakomerno potresemo po filejih. Nadaljujemo z glazuro, ki jo enakomerno razporedimo po začinjenih filejih. Pekač položimo v pečico in pečemo, dokler glazura ne otrdi in pazimo, da ne porjavi. Postrežemo na posteljici iz kuhanih špargljev in divjega riža.

Losos s pomarančno glazuro
Losos s pomarančno glazuro

Lisää tietoa

Lisää tietoa:
www.grandbaby-cakes.com

Edellinen
Golf R400

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.